Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κομοτηνή: Πέρασε τα σύνορα με ποδήλατο και κέρδισε τον αγώνα ορεινής ποδηλασίας!

Με τη συμμετοχή 147 αθλητών από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Τουρκία διεξήχθη στην Κομοτηνή, υπό την αιγίδα του ποδηλατικού συλλόγου «Θράκα Ιππέα»…

το «Race MTB TUVUNU Cup», φιλοδοξώντας να αποτελέσει έναν νέο θεσμό στα δρώμενα της ελληνικής αγωνιστικής ποδηλασίας και ιδιαίτερα της ποδηλασίας βουνού. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Βούλγαρος πρωταθλητής ποδηλασίας Εμίλ Κράστεβ, που κέρδισε τελικά και το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία «OPEN 30+», άφησε το αυτοκίνητό του στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα Κομοτηνής – Μακάζα, όπου το σημείο παραμένει αποκλεισμένο από Βούλγαρους αυτοκινητιστές και ήρθε με το ποδήλατό του ως το δάσος της Νυμφαίας για να λάβει μέρος στον αγώνα.

«Το πανέμορφο δάσος Νυμφαίας Κομοτηνής προσφέρεται για Mountain Bike. Γι αυτό και πήραμε αυτή την πρωτοβουλία, η οποία, παρά τις δυσκολίες μετακίνησης λόγω των αγροτικών μπλόκων, αγκαλιάστηκε ενεργά από την πλειονότητα των συλλόγων της Βόρειας Ελλάδας, ενώ είχαμε και συμμετοχές από Βουλγαρία και Τουρκία» επεσήμανε ο πρόεδρος του «Θράκα Ιππέα» Κυριάκος Γκογκότσης.

Ενθουσιασμένος από τη διαδρομή και την εμπειρία, ο Emil Krastev ανέφερε ότι το ταξίδι του άξιζε τον κόπο, ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την άψογη φιλοξενία και δήλωσε ήδη συμμετοχή σε μελλοντικούς αγώνες στην περιοχή. Εντυπωσιασμένοι από τις διαδρομές και τη φύση της ορεινής Ροδόπης, δήλωσαν και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες αθλητές, που παρότρυναν τους ανθρώπους του «Θράκα Ιππέα» να συνεχίσουν ανάλογες προσπάθειες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ