Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Αδ. Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση μειώνει τον πλουραλισμό, με στόχο να εκβιάσει τα μέσα ενημέρωσης

«Όταν το κράτος νομίζει ότι μπορεί να αποφασίσει τι χωρά και τι δεν χωρά στην αγορά, τότε έχεις αποχαιρετίσει τον δυτικό κόσμο» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ‘Αδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ υποστήριξε πως, «όπως η κυβέρνηση αποφασίζει πόσα ιδιωτικά κανάλια χωρούν στην αγορά, μπορεί να κάνει το ίδιο και με τα σούπερ-μάρκετ, ακόμα και τα περίπτερα..».

Ανέφερε ότι το Σύνταγμα έχει δώσει τη δικαιοδοσία για τα ΜΜΕ στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και σημείωσε ότι η επιβολή του αριθμού των αδειών πανελλαδικής εμβέλειας είναι ζήτημα δημοκρατίας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι μειώνει τον πλουραλισμό, με στόχο να εκβιάσει τα μέσα ενημέρωσης.

«Ο Βαρουφάκης, ο Λαπαβίτσας, οι θεωρίες Καμμένου είχαν υπερπροβολή στα κανάλια… ‘Ανθρωποι που σε κάθε άλλη σοβαρή χώρα θα ήταν σε τσίρκο, τώρα ειναι στο υπουργικό συμβούλιο» είπε δηκτικά ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στην ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο, εκτίμησε ότι ήταν ομιλία εκλογών. Υποστήριξε, ότι ο κ. Τσίπρας άνοιξε δύο μέτωπα, ένα με τους δανειστές, που θα απορρίψουν αυτό που είπε ότι τα χρήματα για το ασφαλιστικό θα βρεθούν μόνο από την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, και δεύτερο με τα κανάλια για το θέμα των αδειών.

Ο κ Γεωργιάδης υποστήριξε πως η κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο εξόδου με αφήγημα «με ρίχνει τρόικα εξωτερικού και η τρόικα εσωτερικού, με κυνηγάνε οι ξένοι, με κυνηγάνε και οι καναλάρχες».
imerisia.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ