Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μαζεύουν υπογραφές για την απομάκρυνση Λαζόπουλου

Σάλο συνεχίζει να προκαλεί η δήλωση Λαζόπουλου στην εκπομπή του για την αναπηρία του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Στην ιστοσελίδα avaaz.org ξεκίνησε διαδικτυακή εκστρατεία για την απομάκρυνση του παρουσιαστή από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, η οποία συγκεντρώνει ήδη περισσότερες από 4.000 υπογραφές.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της εκστρατείας, «στο χθεσινό επεισόδιο της εκπομπής “Αλ Τσαντίρι Νιουζ”, ο ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος, στην προσπάθειά του να προπαγανδισει εναντίον του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσέβαλε με τον πιο απαράδεκτο τρόπο όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται καθηλωμένοι σε αναπηρικό αμαξίδιο, με την φράση: “Όταν ένας άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε καρέκλα, σιγά σιγά το μυαλό του καθηλώνεται και σε μια ιδέα. Αυτό το λέω παράνοια, το λέω παραφροσύνη”.

Γι’ αυτό το λόγο, ζητούμε από την διοίκηση του Alpha TV, την απομάκρυνση του Λάκη Λαζόπουλου από τον σταθμό, ως παραδειγματισμό για τέτοιες απαράδεκτες ρατσιστικές συμπεριφορές».

Μάλιστα, την εκστρατεία προώθησε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε απάντηση που έδωσε χθες, ο Λάκης Λαζόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το σχόλιό του αφορούσε μόνο τον Σόιμπλε, λέγοντας ότι πρόκειται για προσωπική εκτίμηση «ότι στο συγκεκριμένο πρόσωπο ένα ατυχές περιστατικό στη ζωή του, λειτούργησε ως ένας μοχλός εμμονικής αντίληψης και περιφοράς ιδεών, οι οποίες έχουν φέρει την ανθρωπότητα σε απόγνωση». «Δεν φαντάζομαι να πιστέψατε ότι αυτές μου οι σκέψεις αφορούν όλους όσους έχουν κινητικά προβλήματα και επιστήμονες, διανοούμενους, ανθρώπους όλων των κατηγοριών», σημείωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ