Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η γραβάτα “πληρώνει” Καραμανλήδες και Σαμαροβενιζέλους

Του Γιώργου Κράλογλου

Μέχρι να αποφασίσει η Νέα Δημοκρατία πόσο κρατισμό θα συνεχίσει να περιέχει το μείγμα της οικονομικής της πολιτικής, αν γίνει κυβέρνηση, ή ποιους εννοεί κεντρώους, η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ θα διχάζει την κοινωνία και ενδυματολογικά… Μετά την καταδίκη της γραβάτας, πλουτοκράτες -με εξτρά φορολογικές υποχρεώσεις- θα αποκαλούνται ακόμη και όσοι γυαλίζουν τα παπούτσια τους…

Τους κρατιστές Καραμανλήδες και τους σοσιαλιστές Σαμαροβενιζέλους πληρώνουν σήμερα (επί της ουσίας) οι δικηγόροι, οι γιατροί, οι μηχανικοί, οι οικονομολόγοι και οι άλλοι επιστήμονες που τόλμησαν να αντιδράσουν στην αριστερή κοινωνία των λαϊκών… χωρίς γραβάτα, με σακούλια στην πλάτη, ή των μηχανόβιων, παιδιών του λαού, με τα πέτσινα… όπως ο Γιαν(ν)ης.

Γιατί ο κρατισμός της Νέας Δημοκρατίας, η αγωνία της για τις πελατειακές σχέσεις, η κρυφή σοσιαλιστική ατζέντα (να μαζέψουμε πασόκους και αριστεριστές) μαζί με τις ανεπανόρθωτες γκάφες με τους νεοναζί, είναι που απομάκρυναν την αστική τάξη και την ιδεολογία της…

Η Νέα Δημοκρατία των Καραμανλήδων, του 2005-2009, είναι που επισφράγισε τον κρατισμό στη χώρα διώχνοντας, νύχτα, από τις Διοικήσεις ΔΕΚΟ όσους κοντράρισαν εργατοπατέρες πιστούς στο ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ βάζοντας ταυτόχρονα, με τις “γεφυρες” Παυλόπουλου, χιλιάδες από τα παράθυρα.

Οι Σαμαροβενιζέλοι και ο Κουβέλης είναι οι πρώτοι που (στην πράξη) συντήρησαν την αναξιοκρατία στους κρατικούς υπαλλήλους σε υπουργεία Οργανισμούς και Δήμους.

Για όσους δε, αμετανόητους, δικαιολογούν το Νεοδημοκρατικό κρατισμό τους υπενθυμίζω (εκτός από την σοσιαλμανία του ιδρυτή της) την πλήρη αποστασιοποίηση των διαδόχων του από την ιδιωτική οικονομία όταν το ΠΑΣΟΚ έχτιζε τριτοκοσμικές ιδέες σε βάρος της.

Το 1986 οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων τόλμησαν να αντιδράσουν σε έκτακτα φορολογικά μέτρα του Ανδρέα. Συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και διαμαρτυρήθηκαν με ομιλίες και πορεία στη Βουλή.

Το τότε τριτοκοσμικό ΠΑΣΟΚ έβαλε πρασινοφρουρούς, κλαδικούς και χειραγωγημένους εργατοπατέρες να χλευάσουν τους επιχειρηματίες αποκαλώντας τους “κίνημα της κατσαρόλας”.

Ακριβώς όπως σήμερα τους επιστήμονες ο ΣΥΡΙΖΑ ως “κίνημα γραβάτας”.

Θυμάμαι, εκείνο το βράδυ, τους, ένα-δυο θλιβερούς, βουλευτές της Ν.Δ. που παρέστησαν στη συγκέντρωση να ρωτάνε, τρεμάμενοι, μπας και τους πήρε η τηλεόραση και δείξουν τα μούτρα τους τα κανάλια…

“Κίνημα της κατσαρόλας” οι επιχειρηματίες από το ΠΑΣΟΚ του 1986. “Κίνημα της γραβάτας” οι επαγγελματίες και οι επιστήμονες από τον ΣΥΡΙΖΑ του 2016.

Σοσιαλιστής και εκφραστής του λαού το 1981-1986 ο Πασόκος με το χαρακτηριστικό ζιβάγκο και τα ειδικά μούσια (μέχρι να εγκατασταθεί στην Εκάλη και στην Πολιτεία).

Αριστερός μπολσεβίκος ο σημερινός σύντροφος του ΣΥΡΙΖΑ γιατί πέταξε τη γραβάτα (μέχρι να ανέβει και αυτός στην Εκάλη).

Και το αποτέλεσμα το βλέπεις στη Βουλή. Θλιβερές φιγούρες από εμφανίσεις “μοντέλων φρικιών”. Σοβαρούς (κατά τα άλλα) απλούς καθημερινούς ανθρώπους, βουλευτές, που αν τους δεις όμως εκτός Βουλής σου έρχεται να τους ελεήσεις…

Εχθροί του λαού τώρα, μαζί με την ολιγαρχία, και τους πλουτοκράτες όσοι φοράνε γραβάτα γιατί σέβονται και τους πελάτες τους. Όταν όμως ο Τσίπρας παρουσιάζει, σε ξένους ηγέτες (όπως χθες στο Ιράν) την εικόνα των κοινωνικών ομάδων της χώρας του χρησιμοποιεί με τη γνωστή ευκολία που τον διακρίνει τα χονδροειδέστατα ψεύδη.

“…Έχουμε επιστήμονες με ξεχωριστές ικανότητες και όραμα στην Ελλάδα που μπορούμε να τους αξιοποιήσουμε στις συμφωνίες μας…” είπε στην επίσκεψη του στο Τεχνολογικό Πάρκο.

Απέκρυψε όμως την αλήθεια. Ότι στην Ελλάδα επειδή τους έχουμε του κλώτσου και του μπάτσου μεταναστεύουν, κατά χιλιάδες, απογοητευμένοι γιατί το καθεστώς τους έχει για περίγελο επειδή φοράνε γραβάτα…

Και μη μου αντιπαραθέσετε τα σαχλά της προπαγάνδας ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτά έχουν μεταφορική έννοια όπως και τα παιδαριώδη ότι οι χιλιάδες μπολσεβίκοι που εισέβαλαν στο κράτος είναι μηδαμινό νούμερο… μπροστά στην φαυλοκρατία διορισμών των Καραμανλήδων και Σαμαροβενιζέλων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται ότι προσδιορίζεται από την αριστερή ηθική του. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύθηκε για το “…ξήλωμα των κομματόσκυλων από το κράτος…”. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε αξιοκρατία και εκσυγχρονισμό “…ενάντια στην φαυλότητα της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ…”.

Αλλά στην πράξη η αριστερή φαυλότητα έχει και ειδική νομοθετική κάλυψη με προσδιορισμό μισθών… στο όνομα του εκσυγχρονισμού και της αξιοκρατίας. Η φαυλότητα δηλαδή αναβαθμίσθηκε, επί ΣΥΡΙΖΑ, σε επίπεδο αριστερής επιστήμης…

Διερωτώμαι, λοιπόν, μετά απ’ όλα αυτά. Απασχολεί ή όχι τη Νέα Δημοκρατία ο σκόπιμος προπαγανδιστικός διχαστικός χλευασμός των κοινωνικών ομάδων, από το καθεστώς, με βλακώδη επιχειρήματα τύπου Κατρούγκαλου; Και αν ναι πότε επιτέλους θα δοθούν απαντήσεις; Και, κυρίως, ποιες θα είναι ώστε να μάθουμε και εμείς ” οι ονειροπαρμένοι” τι τελικά πιστεύει η Νέα Δημοκρατία. Το ΠΑΣΟΚ, άσε, το μάθαμε…

capital.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ