Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Μάχη» μεγαλοεπιχειρηματιών για μια θέση στη νύχτα της Μυκόνου

Σε διαφορετικούς ρυθμούς φαίνεται να κινείται το χρήμα στην ξέφρενη νύχτα της Μυκόνου, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους».

Το «παιχνίδι» για μια θέση στη νύχτα του νησιού, αναμένεται να πάρει άλλη τροπή το φετινό καλοκαίρι.

«Το Vip Room, ένα από τα δημοφιλέστερα nightclubs στον κόσμο, το οποίο λειτουργεί σε Σεν Τροπέ, Παρίσι, Ντουμπάι, Κάνες και Νέα Υόρκη, λέγεται πως θα αποκτήσει σε συνεργασία με τον επιχειρηματία Μπάμπη Πασάογλου (ο ιδιοκτήτης του «Αστρα») τον δικό του χώρο και στη Μύκονο, εκεί όπου παλαιότερα στεγαζόταν το Space» γράφει το δημοσίευμα και προσθέτει: «Μεταξύ των πελατών του διάσημου κλαμπ είναι η Ριάνα, η Lady Gaga και η Κιμ Καρντάσιαν».

Σύμφωνα με το «Έθνος», «Το φημισμένο εστιατόριο και κλαμπ Bagatelle, που φιλοξενείται σε Νέα Υόρκη, Λος Αντζελες, Μαϊάμι, Σεν Μπαρτς, Σάο Παολο και Ντουμπάι, δίνει μάχη προκειμένου να εξασφαλίσει ένα από τα ωραιότερα καταστήματα στη Χώρα».

«Και το Maddox Club London, ένα από τα πιο μοδάτα πριβέ κλαμπ της βρετανικής πρωτεύουσας, πρόκειται να «προσγειωθεί» το φετινό καλοκαίρι στο Νησί των Ανέμων.Μάλιστα, φέρεται να έχει κλείσει τον χώρο όπου στεγαζόταν το Cabaret» συνεχίζει το ρεπορτάζ, συμπληρώνοντας «Στο δυναμικό του εντάσσονται σελέμπριτι σεφ οι οποίοι έχουν εργαστεί για την A-list του Χόλιγουντ, και όχι μόνο».

Επιπλέον, αναφέρει ότι «Στην αγορά της Μυκόνου θέλουν να εισέλθουν και διεθνείς φίρμες πεντάστερων ξενοδοχείων. Εδώ και καιρό το «Four Seasons» βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για μια έκταση δεκάδων στρεμμάτων στο Καλό Λιβάδι, ενώ το «W» προσπαθεί να εξασφαλίσει μια αντίστοιχη έκταση στην παραλία της Αγίας Αννας στον Καλαφάτη».

«Ομως, χώρος δεν υπάρχει για όλους… αφού γνωστές αλυσίδες φαστ φουντ όπως τα McDonald’s (οι φήμες θέλουν και τα KFC) φαίνεται πως βρήκαν την πόρτα κλειστή. Ο 33χρονος δήμαρχος του νησιού και δικηγόρος, Κωνσταντίνος Κουκάς, λέει στο “Εθνος της Κυριακής”: “Η αίτηση των McDonald’s απορρίφθηκε γιατί η Χώρα είναι προστατευμένος παραδοσιακός οικισμός και με Προεδρικό Διάταγμα του 1995 απαγορεύονται τα ταχυφαγεία. Την τελευταία πενταετία υπάρχει μεγάλη ζήτηση από επιχειρηματίες και ονόματα του εξωτερικού για να αποκτήσουν μια θέση στη Μύκονο. Κάποιοι ήδη έχουν κλείσει χώρους και ετοιμάζονται για το καλοκαίρι. Αυτό οφείλεται στο ότι ο κόσμος που επισκέπτεται το νησί είναι ακόμα πιο υψηλού οικονομικού επιπέδου απ’ ό,τι στο παρελθόν”» καταλήγει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ