Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Σοϊμπλε σου λέει να πονέσεις μια φορά, και ο Τσίπρας να πληρώνεις τους πελάτες του

Οι Έλληνες αρχίζουν να βγαίνουν μαζί στους δρόμους. Δεν υπάρχουν μόνο οι συντεχνίες, αλλά τώρα οι διεκδικήσεις γίνονται σιγά- σιγά κοινές.

Από την άλλη πλευρά, φαίνεται να έχει σταματήσει η φαγωμάρα μεταξύ μας, όπως οι κατηγορίες εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων-. Λέμε φαίνεται διότι αν ρωτήσεις ένα νέο των 450-700 ευρώ δεν μπορεί να καταλάβει γιατί χθες δούλευε ενώ όσοι ήταν δημόσιοι υπάλληλοι απεργούσαν, λαμβάνοντας μάλιστα κάποιοι από αυτούς τα 150 ευρώ της κυβέρνησης Σύριζα- Ανελ. Η χώρα, όμως, δεν διαθέτει την πολυτέλεια της εσωτερικής φαγωμάρας.

Επιπλέον όταν ο υπουργός των οικονομικών της Γερμανίας κ. Σοϊμπλε σου κουνά το δάκτυλο και καλλιεργεί την ιδέα της δραχμής, δεν μπορείς να του απαντάς με τα όσα αισχρά λέγονται στο διαδίκτυο για την ακινησία του. Ο Σοϊμπλε σου προτείνει την φτωχοποίηση του λαού μας , λέγοντας σου ότι θα πονέσεις “μια φορά”. Όταν το ακούνε αυτό οι άνεργοι το θεωρούν ως “λύτρωση” ενώ θεωρούν ως ζημιά κάθε συμμετοχή στην Ευρώπη. Εκτός από την φτωχοποίηση έχεις λοιπόν να αντιμετωπίσεις και έναν ύπουλο διχασμό στην πιο λάθος στιγμή.

Η απάντηση στον Σοϊμπλε είναι να παλέψεις για να επιβιώσεις, να παράγεις ώστε μετά να πάρεις την θέση που σου αρμόζει στην Ευρώπη. Πως μπορεί να αντιμετωπίσει την φτωχοποίηση και τον διχασμό μια κυβέρνηση η οποία έχει σταματήσει τον εκτελωνισμό των αυτοκινήτων ή όταν δεν προχωρά τα VLTS ( φρουτάκια) για να πάρει έσοδα ; Όταν δεν ξέρεις σε τι ποσοστό κυμαίνονται οι φόροι με τον ανώτατο συντελεστή, δηλαδή αν είναι 120% ή 140% ( μαζί με τους πρόσθετους φόρους ), τότε τα άτομα θα ταξιδεύσουν στο εξωτερικό, όπως και οι επιχειρήσεις.

Με λίγα λόγια, το μοντέλο που προτείνεται για το ασφαλιστικό, φορολογικό δεν λειτουργεί. Στο σκέλος των εσόδων οι ιδέες των Συριζα- ΑΝΕΛ είναι παμφτωχές ενώ στο σκέλος των εξόδων οι δημόσιοι υπάλληλοι προσλαμβάνονται, παίρνουν μπόνους, απεργούν και δεν απολύονται!! Τούτα είναι ακατανόητα για τους ξένους όπως και για κάθε λογικό άνθρωπο. Το μοντέλο διακυβέρνησης δεν βγάζει λεφτά, επομένως δεν έχει νόημα να συζητάς αν θα έχεις ανάπτυξη ή ύφεση. Αυτό το είδαν οι ξένοι, εκτός από τον υπουργό Εργασίας ο οποίος είναι προκλητικός στην συμπεριφορά του όταν λέει ότι, θα ήταν κι αυτός στο δρόμο. Δυστυχώς για εμάς όταν δεν έχουμε σχέδιο ( αφού παρουσιάσαμε μια δική μας μίξη) οι ξένοι του ΙΜF και της Ευρώπης επιλέγουν τι λέει το βιβλίο τους. Η Ιρλανδία εφάρμοσε το Μνημόνιο – όπως και η Κύπρος-, αλλά βγήκε διότι οι φόροι δεν έπνιξαν την οικονομία. Και ως μορφωμένοι λαοί κάλεσαν τις ξένες επιχειρήσεις στα νησιά τους. Βρίσκεις τα έσοδα και κόβεις τα έξοδα. Τα υπόλοιπα ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας για τα συνέδρια του Σύριζα. Ο Σοϊμπλε σου λέει να πονέσεις μια φορά και ο Τσίπρας να πληρώνεις τους “πελάτες” του.

Υ.Γ.: Με κάθε σεβασμό στους αγνούς ιδεολόγους της αριστεράς, η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των ξένων ήταν η εκλογή αυτού του καρναβαλιού που αποκαλείται αριστερά. Με 1,5 χρόνο είσαι ήσυχος για τα επόμενα 20 χρόνια ενώ ταυτόχρονα έχεις περάσει τα χειρότερα μέτρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ