Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Επίθεση Μάρδα σε αγρότες: Οι κινητοποιήσεις βλάπτουν την ελληνική οικονομία

Σημαντικό οικονομικό κόστος θα υποστεί η ελληνική οικονομία μετά τη λήξη των αγροτικών κινητοποίησεων, ανέφερε ο υφυπουργός των Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.

Μιλώντας στο MΕGA έκανε παραλληλισμό με τις κινητοποιήσεις του 1997 και τόνισε πως το κόστος των 58 ημερών μπλόκων τότε είχε προσδιοριστεί σε 13 δισ. δραχμές, μείωση αγροτικών εξαγωγών κατά 100 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτοί είναι οι κανόνες της αγοράς και δεν μπορούν να αγνοηθούν είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε ότι όταν ένας πελάτης στο εξωτερικό δεν τροφοδοτείται όπως πρέπει, παύει να αγοράζει από τη χώρα και στρέφεται σε άλλους προμηθευτές. Εκτίμησε, πάντως, ότι η πλειοψηφία θέλει τον διάλογο, κάποιοι ωστόσο δεν τον επιθυμούν, φοβίζοντας τους υπόλοιπους.

Τα αιτήματα των αγροτών, όπως είπε, θα κατατεθούν σήμερα στον πρωθυπουργό, ενώ υπογράμμισε ότι δεν μπορεί κάποιος να κάνει υποχωρήσεις όταν δεν γνωρίζει τις θέσεις της απέναντι πλευράς.

Μετέφερε την αίσθησή του ότι το νομοσχέδιο θα στηριχθεί από τους βουλευτές της πλειοψηφίας και δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τα μέτρα εφόσον υπάρξει διάλογος και βελτιώσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ