Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διήμερη απεργία στα λιμάνια

Σε ισχύ από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη η πανλιμενική απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρυχθεί σε όλα τα λιμάνια της χώρας από την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΜΥΛΕ καταγγέλλει «τις μεθοδεύσεις και τα πολιτικά και νομικά πραξικοπήματα που συντελούνται στη διαδικασία πώλησης του ΟΛΠ και σηματοδοτούν την ίδια διαδικασία και για τον ΟΛΘ». Ανάμεσα στα αιτήματά της είναι τα λιμάνια να έχουν δημόσιο χαρακτήρα, να υπάρχουν «θεσμοθετημένες» εργασιακές σχέσεις με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, και ανάπτυξη λιμανιών με επενδύσεις και αύξηση της απασχόλησης με σταθερές θέσεις εργασίας.

Σήμερα, θα πραγματοποιηθεί συμβολικός αποκλεισμός στις πύλες του ΣΕΜΠΟ Πειραιά από τις 7 το πρωί έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί πανλιμενική συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.30 το πρωί και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή. Εκεί αντιπροσωπεία της ΟΜΥΛΕ θα επιδιώξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων.

imerisia.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ