Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Οι πρόσφυγες θα εγκλωβιστούν εδώ, αυτά είναι σχεδιασμένα

Η σπάνια βραδινή έξοδος του Αρχιεπισκόπου στο θέατρο και το μήνυμα για τους πρόσφυγες

Ανήσυχος και προβληματισμένος για το προσφυγικό ζήτημα εμφανίστηκε το Σάββατο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος σε μια σπάνια βραδινή έξοδό του στο θέατρο Άνεσις, όπου παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση «Έγκλημα και Τιμωρία».

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι θα εγκλωβιστούν και θα παραμείνουν εδώ. Αυτά τα πράγματα είναι δυστυχώς σχεδιασμένα», δήλωσε και επανέλαβε ότι «αγαπάμε και βοηθάμε όλους τους ανθρώπους και το έχει δείξει αυτό η Εκκλησία. Πρέπει κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες να αναζητήσουμε και τα αίτια. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έφυγαν από τα σπίτια τους γιατί δεν τους άρεσε. Έφυγαν γιατί βομβάρδισαν τα σπίτια τους και αυτοί που τους βομβάρδισαν είναι αυτοί που τους κλείνουν την πόρτα».

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση, τη συνοδεία του πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής Συμεών Βολιώτη, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε το γραφείο Νεότητας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τα παιδιά των ιερέων της Αρχιεπισκοπής.

Μάλιστα, τη χαρακτήρισε «Πνευματική επένδυση» και εξήρε τους ηθοποιούς που συμμετέχουν για τις ερμηνείες τους.

Ανέλυσε πως προβάλλει την κατάκριση, η οποία σήμερα είναι μια μεγάλη πληγή.

«Η παράσταση που είδαμε του μεγάλου Ντοστογιέφσκι ήταν μια βασική και ουσιαστική διδασκαλία σε μια εποχή που το έχουμε τόσο πολύ ανάγκη», συμπλήρωσε και μίλησε για τον λόγο του Χριστού που τον είδαμε στην πράξη, «μας είπε ότι οι Τελώνες και οι πόρνες μπορεί να πηγαίνουν πιο μπροστά από όλους εμάς».

Σε ερώτηση για το σύμφωνο συμβίωσης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υπογράμμισε πως «η Εκκλησία πήρε ξεκάθαρη θέση. Δεν είναι η διδασκαλία της αυτή. Ο άνθρωπος, όμως, είναι ελεύθερος και κάνει τις επιλογές του, αλλά αναλαμβάνει και τις ευθύνες του»

Επιπρόσθετα, όσον αφορά την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, είπε πως «δεν επιτρέπεται να δημιουργούμε προβλήματα σε νέα παιδιά. Έχουν και αυτά δικαιώματα στη ζωή. Δεν πρέπει να κάνουμε το δικό μας κέφι εις βάρος των δικαιωμάτων των παιδιών»

Τέλος, αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας με την επισήμανση ότι «σήμερα, όπως και κάθε ημέρα, μόνο στην Αρχιεπισκοπή προσφέρθηκε φαγητό σε 53.000 ανθρώπους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 74 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της δραματικής σειράς ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ που ξεκίνησε στο MEGA. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 74 Η Φανή επιστρέφει για μια τελευταία φορά στην κάμαρα του Πέτρου, για να...