Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Να κοπούν οι διπλές συντάξεις στους βουλευτές ζητά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Το θέμα του δικαιώματος της είπραξης δυο και τριών συντάξεων, το οποίο διατηρούν παλαιότεροι βουλευτές και αιρετοί της τοπικής συτοδιοίκησης, θέτει με επίκαιρη ερώτηση την οποία κατέθεσε προς τον υπουργό Εργασίας ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, όπως διαβάζουμε στην imerisia.gr

Στην ερώτησή του ο κ. Τριανταφυλλίδης, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι «η ιδιότητα του βουλευτή από τη Νομοθεσία πληρώνεται ως αποζημίωση και για όσο χρόνο διαρκεί η άσκηση του βουλευτικού λειτουργήματος και αποτελεί πρόκληση και ταυτόχρονα εύλογη η απαίτηση, η πολιτεία να ζητήσει από τους προαναφερόμενους, να επιλέξουν να λαμβάνουν μια σύνταξη ή τη βουλευτική τους ή την επαγγελματική τους».

«Με δεδομένη την πενταετή βασανιστική πορεία των Ελλήνων πολιτών στο μονοπάτι του μνημονιακού κανιβαλισμού, το ζήτημα των βουλευτικών προνομίων εύλογα έρχεται και επανέρχεται ως η αναγκαία και επιβεβλημένη προσαρμογή των εκπροσώπων του Έθνους σε όσα δραματικά ζει και βιώνει επιχειρώντας να επιβιώσει ο ελληνικός λαός» προσθέτει ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον υπουργό Εργασίας να πληροφορηθεί «πόσες είναι οι διπλές και τριπλές συντάξεις που χορηγούνται σε βουλευτές και τοπικούς άρχοντες (νομάρχες, δημάρχους κοινοτάρχες) και εάν προτίθεται η κυβέρνηση με σχετική ρύθμιση στο νέο ασφαλιστικό νόμο να θεσπίσει την υποχρέωση στους βουλευτές και τοπικούς άρχοντες να επιλέξουν άμεσα να λαμβάνουν μία σύνταξη ή την βουλευτική τους ή την επαγγελματική τους και όχι και τις δύο;»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 7-8 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ που θα βλέπουμε στην ΕΡΤ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 7-8 Επεισόδιο 7 Ο Λουκάς βλέπει τα απειλητικά σημάδια και μπροστά στον κίνδυνο...