Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ψήνεται συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – Φώφης! Ζητάει αντιπροεδρία της κυβέρνησης και υπ.Άμυνας

Έτοιμη να μπει σε διαδικασία συζητήσεων με το ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γενννηματά, σύμφωνα με όσα αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Δημοκρατία.
Η κ.Γεννηματά μετά από καιρό ακολουθεί τις προτάσεις του Βασίλη Λεβέντη και είναι και αυτή πλέον υπέρ μιας οικουμενικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας.
Θεωρεί πως εκεί που έχει φθάσει η κατάσταση για τη χώρα είναι η μόνη λύση.
Επειδή, ωστόσο, μέχρι στιγμής ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αρνητικός σε ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΣΥΡΙΖΑ έχουν ανοίξει δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και του ΠΑΣΟΚ για να διερευνηθεί η δυνατότητα διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Στελέχη και των δύο κομμάτων θεωρούν ότι τους ενώνουν πολλά καθώς περίπου το μισό σημερινό υπουργικό συμβούλιο είναι προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Δημοκρατία η κ.Γεννηματά είναι πρόθυμη να μπει σε συζητήσεις αλλά θέτει ως όρο να γίνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και να πάρει το υπ.Άμυνας το οποίο σήμερα έχουν οι ΑΝΕΛ.
Οι συζητήσεις θα ενταθούν τις επόμενες μέρες καθώς η κ.Γεννηματά έχει προαναγγείλει πρωτοβουλίες ,που θα ανακοινώσει εντός της εβδομάδας ώστε να βοηθήσει στη σωτηρία της χώρας.
“Αγκάθι” στις σκέψεις της προέδρου του ΠΑΣΟΚ αποτελούν οι αντιδράσεις που θα υπάρξουν από κορυφαία στελέχη του κόμματος όπως οι κ.κ Βενιζέλος, Λοβέρδος, Κωνσταντινόπουλος κ.ά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ