Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επανήλθε ο Αρτέμης Σώρρας με τα… 600 δισ. για να σώσει την Ελλάδα

Διαστάσεις… επιδημίας λαμβάνει ο φορέας «Ελλήνων Συνέλευσις Αρτέμης Σώρρας», όπου ηγείται ο «εθνοσωτήρας» που τους τελευταίους μήνες ανοίγει παραρτήματα σε όλη τη χώρα, προσελκύοντας νέους «πιστούς». Με τον μαγικό… αυλό των 600 δισ. δολαρίων, τουλάχιστον, που διατείνεται ότι διαθέτει για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους ο Ελληνας ομογενής φαίνεται ότι μέσα στην κρίση πείθει ολόκληρους δήμους να τον «ακολουθήσουν»!

Με τελετές άλλης εποχής και όρκους που ζωντανεύουν τους αρχαίους θεούς ακόμα και σήμερα, σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την αρχική υπόσχεση ότι θα εξαγοράσει το ελληνικό χρέος και θα σώσει τη χώρα, δήμοι προσελκύονται στο πρωτάκουστο «τάγμα» και περιμένουν να σωθούν! Πιστοί του Σώρρα σε όλη τη χώρα διοργανώνουν συναντήσεις και εκστρατείες συλλογής υπογραφών, προκειμένου να «γίνει αποδεκτή η πρόταση χρηματοδότησης». Με την υπογραφή, μάλιστα, ο «πιστός» δηλώνει και ΑΦΜ και ΔΟΥ…

Η περιφέρεια είναι πεδίο δόξας λαμπρό για τον Σώρρα, καθώς το… κίνημα σωτηρίας της Ελλάδας έχει προσεγγίσει δημοτικούς άρχοντες, στους οποίους τάζουν χρηματοδοτήσεις και αποπληρωμή των χρεών τους. Ο Σώρρας και η ομάδα του υπόσχονται αμύθητα ποσά, αρκεί να γίνει ένα πληρεξούσιο από το δημοτικό συμβούλιο, ώστε «οι ευεργέτες» να εισπράξουν τα μυθικά ποσά για λογαριασμό των δήμων!

«Εσάς σας αναλογούν 4 δισ.!» είπαν στους εμβρόντητους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Σκύδρας του Νομού Πέλλας, για παράδειγμα. Οι «ευεργέτες» ισχυρίζονται ότι έχουν μαζέψει 50 εξουσιοδοτήσεις από δημοτικά συμβούλια κι είναι έτοιμοι να αρχίσουν να «σηκώνουν» λεφτά για να τα αποδώσουν στους δήμους. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι ο δήμος Σερβίων-Βελβεντού Κοζάνης, όπου δεκάδες ντόπιοι (αλλά και μεταφερόμενοι με πούλμαν) κατέκλυσαν την αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δήμου στις 23 Ιανουαρίου 2016. Μαζί τους και ο δήμαρχος κ. Σάκης Κοσματόπουλος. Ακολούθησαν σκηνές απείρου κάλλους.

Εκεί απήγγειλαν εν χορώ τον «όρκο του πολεμιστή», όπως λέγεται: «Τάσσομαι και αφοσιώνομαι εις τον λόγον της ενότητας του πανάγαθου άρχοντος φωτός. Με καρδιά και ψυχή συντονισμένη στις φωτεινές δυνάμεις του Διός ορκίζομαι στη συμπαντική συνειδητότητα και νομοτέλεια ως μονάδα στην ένωση όλων των ιερών ψυχών όπου η δύναμή τους είναι το κοσμικό πυρ». Συνεχίζουν να απαγγέλλουν πολλές στροφές και καταλήγουν: «Αν παραβώ τον όρκο μου όλος ο κυτταρικός ιστός του σώματός μου να διαλυθεί σε χώμα και λάσπη».

Ο δήμαρχος της περιοχής, Σάκης Κοσματόπουλος, με περισσή αφέλεια, τονίζει πως «θέλουμε ο δήμος μας να είναι πρωτοπόρος. Αν βγει κάτι, έχει καλώς, αν δεν βγει, δεν θα έχουμε χάσει τίποτα». Οι παραδοχές για έναν υπερχρεωμένο δήμο και η αναζήτηση λύσεων μέσω… επενδυτών, καθιστά σαφές πως υπάρχουν περιθώρια υποσχέσεων στην ελληνική κοινωνία για… «λεφτά υπάρχουν», τονίζεται!

«Ψάχνω τρόπο να ανασάνει οικονομικά ο δήμος. Έχω έρθει σε επαφή με πάνω από 50 επενδυτές. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Σώρρας», αναφέρει σε παραδοχές του ο Σάκης Κοσματόπουλος και εκπλήσσει. Ενδιαφέρον έχει πάντως το γεγονός ότι ομιλητές – συνεργάτες του Σώρρα, έλεγαν στους κατοίκους της περιοχής ότι η περιουσία του μεγάλου ευεργέτη μπορεί να ξεπερνά τα… 3,5 τρισ. δολάρια.

Δεν λείπει βεβαίως η αντιμνημονιακή ρητορική για όσους «κατέστρεψαν την Ελλάδα».

Η κίνηση του δημάρχου Σερβίων-Βελβεντού προκάλεσε την παρέμβαση του μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης, Παύλο, που με επιτολή του τον εγκαλεί για την απόφασή του να δώσει τον απίστευτο «Όρκο του πολεμιστή». Με την εν λόγω επιστολή ο μητροπολίτης ασκεί έντονη κριτική για την κίνηση του πολυπράγμονα δημάρχου Σερβίων-Βελβεντού, υπενθυμίζοντας πως έχει ορκιστεί με θρησκευτικό όρκο στην τελετή ορκωμοσίας του, κάτι που δεν συνάδει και με τον όρκο των οπαδών του Σώρρα. Ακόμη προειδοποιεί πως, εάν ο δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού, αλλά και ο αντιδήμαρχος Νίκος Τέτος, δεν πάρουν πίσω τα όσα ορκίστηκαν, δεν θα τους δώσει ούτε… αντίδωρο στην εκκλησία!

Η Συνένωση
Η «Ελλήνων Συνέλευσις» καλεί όλους τους Ελληνες να δημιουργήσουν δικές τους συνελεύσεις στους δήμους με σκοπό κάποτε να συνενωθούν στη μεγάλη 5η εθνοσυνέλευση που «ανίκητοι πια θα πάρουμε όλα τα δίκαια και τα δικά μας και θα αποφασίσουμε εμείς για τον εαυτό μας, το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας και την ανάπτυξη του έθνους μας». Δεν είναι τυχαίο ότι οι υπάλληλοι της ΔΟΥ και του ΟΑΕΕ Σύρου, πριν από αρκετό καιρό υποδέχθηκαν τα μέλη της «Ελλήνων Συνέλευσις» που ζητούσαν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους μέσω του παγκόσμιου καταπιστεύματος του Σώρρα.

Τάζει… παπάδες
Φαίνεται ότι τα 20.000 ευρώ τα οποία ο ίδιος ο κ. Σώρρας υπόσχεται σε κάθε ψηφοφόρο του στις επόμενες εκλογές καθώς έχει δημιουργήσει πολιτικό φορέα δεν είναι το μόνο κίνητρο για τους «οπαδούς» του. Διαγραφές ατομικού χρέους, δωρεές κατοικίας σε αυτούς που την στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς, θέσεις εργασίας, επενδύσεις σε υποδομές και δεκάδες χιλιάδες υποσχέσεις ημερών ευημερίας σε ένα γενικευμένα υπερθετικό πρόσημο της λογικής «λεφτά υπάρχουν» βρίσκει έδαφος να επανακάμψει ο αλησμόνητος εθνικός «ευεργέτης»!

Με κληρονομιά τον «άνθρακα» των 600 δισ. δολ. που ακόμη αναμένουν τους απανταχού Έλληνες δικαιούχους, ο εμπνευστής της περίφημης Οργάνωσης «Εnd National Debt» (το τέλος του χρέους), διεισδύει με υποσχέσεις, στις τοπικές κοινωνίες, υπό νέο τίτλο αυτή τη φορά αλλά με τις ίδιες προθέσεις.

Ανοιχτό κάλεσμα συστράτευσης των ενδιαφερόμενων δικηγόρων που θα αναλάβουν να στείλουν τα ατομικά εξώδικα κάθε υπερχρεωμένου νοικοκυριού στις τράπεζες, και υποσχέσεις για «δυνατότητα διαγραφής και αποπληρωμής κάθε οφειλής προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία» περιλαμβάνονται στις υποσχέσεις του κ. Σώρρα.

Κορυφή του… βουνού η διαγραφή «του επαχθούς και επονείδιστου χρέους» όπως αναφέρει σε ανακοινώσεις που διατηρεί σε σχετικό διαδικτυακό τόπο.

Τα αμύθητα ποσά
Η… ιστορία ξεκίνησε όταν ο κ. Σώρρας βρήκε στο μπαούλο της γιαγιάς του 4 μετοχές μιας τράπεζας Banque d’ Orient που αξίζουν, όπως υποστηρίζει 670 δισ. ευρώ έκαστη και τις έχει δωρίσει υπέρ του ελληνικού δημοσίου στην ΔΟΥ Πατρών. Η συνολική αξία που κάνει να λαμβάνει το ελληνικό κράτος είναι 2,7 τρισ. ευρώ!

Η τράπεζα Banque d’ Orient ιδρύθηκε από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και την Nationalbank fur Deutschland το 1904, αλλά σχεδόν αμέσως αποχώρησαν οι Γερμανοί από το σχήμα. Η τράπεζα συνέχισε και είχε τρία υποκαταστήματα, σε Θεσσαλονίκη, Σμύρνη και Αλεξάνδρεια. Το 1923, η τράπεζα έκλεισε το υποκατάστημα στη Σμύρνη λόγω της Μικρασιατικής Καταστροφής. Η Μικρασιατική Καταστροφή ήταν καταστροφή για την τράπεζα, διότι το 1/3 του ενεργητικού της χάθηκε. Το 1932, η Εθνική Τράπεζα, με σύμβαση ειδικής εκκαθάρισης, απορροφά την Τράπεζα Ανατολής.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΗΠΑ
Φωνάξτε εισαγγελέα…

Στις 5 Απριλίου 2013 το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από αίτημα των ελληνικών Αρχών (στις 29 Μαρτίου 2013), απάντησε ότι τα χρεόγραφά τους δεν είναι έγκυρα, οι λογαριασμοί στους οποίους αναφέρονται δεν υπάρχουν και ότι σε κάθε περίπτωση η διακίνησή τους πρέπει να κινητοποιήσει τον εισαγγελέα. Μεγάλη έρευνα που διεξάγεται στην Ουάσιγκτον, βγάζει πλέον… στον αφρό, την απάτη του Αρτέμη Σώρρα και του Ελληνοαμερικανού Μανώλη Λαμπράκη, της περίφημης Οργάνωσης Εnd National Debt. Φάκελος 670 σελίδων βρίσκεται στα χέρια του κ. Γιώργου Γιαλτουρίδη, οικονομολόγου και επιχειρηματία στον τομέα του Risk solutions, τμήματος του Τειρεσία στη Βοστώνη, όπου αποκαλύπτεται ξεκάθαρα με επίσημα στοιχεία η απάτη που έχει στηθεί από τους Σώρρα-Λαμπράκη. Οι ελληνικές Αρχές ρώτησαν: «Τα λεφτά υπάρχουν;» και οι αμερικανικές απάντησαν: «…Δεν υπάρχουν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ