Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

5 σούπερ σνακ που νικούν τον λήθαργο στη δουλειά!

Φάε σωστά για να ξυπνήσεις!

Εάν θέλεις να έχεις ενέργεια όλη μέρα αυτό που πρέπει να φροντίσεις είναι το σάκχαρό σου. Διατήρησέ τα επίπεδά του σταθερά γιατί αυτό καθορίζει το πόσο ενεργητικός θα νιώθεις. Όταν το σάκχαρο έχει πέσει αυτό δημιουργεί κούραση και ατονία. Από την άλλη όταν το σάκχαρο είναι ψηλά προσφέρει ενέργεια. Γι’ αυτό τρώγε λίγο και συχνά γεύματα, περίπου 5-6 την ημέρα, για να διατηρείς το επίπεδο του σακχάρου σταθερό. Προτίμησε:

1 κεσεδάκι γιαούρτι

Για να αντιμετωπίσεις την έλλειψη συγκέντρωσης αλλά και την πείνα σου χρειάζεσαι πρωτεΐνες. Σε χορταίνουν για περισσότερη ώρα, και έτσι μπορείς να ανταποκριθείς στη δουλειά σου χωρίς περισπασμούς. Το γιαούρτι είναι μία από αυτές.

25 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας

Η φαινυλαιθαναμίνη που περιέχει βοηθά στην απελευθέρωση της ντοπαμίνης. Η ντοπαμίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής που ενισχύει την καλή διάθεση, τη συγκέντρωση και την παραγωγικότητα.

1 μπανάνα με καρύδια και μία κουταλιά μέλι

Η μπανάνα και το μέλι προσφέρουν γλυκόζη, ένα σούπερ καύσιμο για το μυαλό σου, άσε που το μέλι ικανοποιεί και τις υπογλυκαιμίες. Τα καρύδια περιέχουν πρωτεΐνη και φυτικές ίνες ενώ ρυθμίζουν την ταχύτητα με την οποία μεταβολίζεται η φρουκτόζη και η γλυκόζη από το πεπτικό σύστημα στο αίμα.

1 μπάρα δημητριακών ή 1 φρούτο

Είναι σύνθετοι υδατάνθρακες που σημαίνει ότι απελευθερώνεται ενέργεια στον οργανισµό µε αργό ρυθµό και διατηρούνται σταθερά σε υψηλά επίπεδα τα επίπεδα της γλυκόζης.

1 πορτοκάλι ή 2 μανταρίνια

Τόνωσε την ενέργειά σου μυρίζοντας ένα πορτοκάλι. Τα αρώματα των εσπεριδοειδών δημιουργούν εγρήγορση. Μετά μπορείς να το φας ελεύθερα, ανήκει στους σύνθετους υδατάνθρακες, τα φυσικά του σάκχαρα χωνεύονται σε 30 λεπτά και σου προσφέρουν τόνωση και ενέργεια.

Μία χούφτα αμύγδαλα

Περιέχουν την ιδανική αναλογία καλών λιπαρών, φυτικών ινών και πρωτεΐνης και μπορούν να ρυθμίσουν τα επίπεδα του σακχάρου δίνοντάς σου μια γερή δόση ενέργειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ουκρανία: Καμία υπηρεσία από τις πρεσβείες του εξωτερικού σε νέους που είναι σε στρατεύσιμη ηλικία

Η Ουκρανία ανέστειλε τις προξενικές υπηρεσίες για τους άνδρες της σε στρατεύσιμη ηλικία που ζουν στο εξωτερικό με εξαίρεση αυτούς που χρειάζεται να επιστρέψουν...