Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ενοίκια 24 εκατομμυρίων πληρώνει το ΥΠΟΙΚ !

Το υπερβολικό ποσό των 24 εκατομμυρίων ευρώ ξοδεύει κάθε χρόνο το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να στεγάζει τις υπηρεσίες του σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με το capital.gr. Και αυτό σε μια περίοδο που ακόμη και το τελευταίο ευρώ μετράει αφού η φορολογία έχει γονατίσει επιχειρήσεις και νοικοκυριά και τα φορολογικά έσοδα είναι υπερπολύτιμα.

Το επιτελείο της Καραγιώργη Σερβίας έχει αρχίσει να εκπονεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να μειωθεί το σχετικό κονδύλι και να εξοικονομηθούν χρήματα τα οποία θα μπορούσαν να διατεθούν για άλλους πιο παραγωγικούς και αποδοτικούς σκοπούς. Το πρόγραμμα για τη μείωση των δαπανών για μισθώματα του υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο μετεγκαταστάσεις υπηρεσιών από ιδιωτικά κτίρια στους ιδιοκτήτες των οποίων σήμερα το υπουργείο Οικονομικών καταβάλλει τσουχτερά ενοίκια σε κτίρια που ανήκουν στο δημόσιο και παραμένουν ανεκμετάλλευτα ή έχει υπογράψει συμβάσεις το δημόσιο για την χρήση τους και δεν τα αξιοποιεί.

Το κτίριο Κεράνη

Σε αυτήν τη δεύτερη κατηγορία ανήκει η περίπτωση του κτιρίου του πρώην εργοστασίου Κεράνη στην λεωφόρο Θηβών, στα όρια Ρέντη-Πειραιά. Πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών είναι να μεταφερθούν στο κτίριο όσο το δυνατόν περισσότερες υπηρεσίες προκειμένου να ξενοικιαστούν χώροι γραφείων κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.

Το κτίριο μέχρι τη δεκαετία του ’70 ήταν η αποθήκη προϊόντων της καπνοβιομηχανίας Κεράνη. Το κτίριο είναι, συνολικού εμβαδού 42.300 τ.μ. και αγοράστηκε το 1998 από το Δημόσιο αντί 35 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια το δημόσιο δαπάνησε ένα σημαντικό ποσό προκειμένου να μετατραπεί το βιομηχανικό κτίριο σε χώρους γραφείων με τις κατάλληλες υποδομές.

Από τότε έχει ακουστεί ότι θα μεταφερθούν σε αυτό το κτίριο διάφορα υπουργεία αλλά τα σχέδια αυτά δεν ολοκληρώθηκαν. Το 2014 το κτίριο πωλήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ σε ιδιωτική εταιρεία με τη μέθοδο του sale and lease back. Το δημόσιο ανέλαβε την υποχρέωση να εξασφαλίσει μισθωτή στο ακίνητο ο οποίος θα καταβάλλει μηνιαίως το ποσό των περίπου 200.000 ευρώ στην ιδιοκτήτρια εταιρεία. Μάλιστα, ακόμη και στην περίπτωση που το ακίνητο είναι άδειο θα πρέπει το μίσθωμα να καταβάλλεται.

Εξαιτίας αυτής της σπατάλης γίνονται πλέον σχέδια για να μεταφερθούν εκεί υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Μάλιστα, το υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκινήσει ήδη επαφές με το υπουργείο Μεταφορών προκειμένου να εξασφαλιστεί η γρήγορη και αποτελεσματική συγκοινωνιακή σύνδεση του νέου κτιρίου με τις γραμμές μετρό και ηλεκτρικού σιδηροδρόμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ Β ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 53 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του β κύκλου της δραματικής σειράς ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ που βλέπουμε στον ΑΝΤ1 ΕΠΕΙΣΟΔΙO 53 Ο Σταύρος απομακρύνει τον Δημήτρη από την υπόθεση χωρίς να του...