Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υπερωρίες 200.000 ευρώ, για τρεις μήνες, λόγω… μνημονίου

Ο φάκελος «υπερωρίες» που άνοιξε το «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» δεν σταματάει να εμπλουτίζεται κάθε μέρα με νέα στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν του paraskhnio.gr αυτή την φορά ποσό ως 200.000 ευρώ εγκρίθηκε από τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκο Φίλη για τους υπάλληλους των Περιφερειακών Υπηρεσιών Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Π.Ε.Θ.).

Πρόκειται για χρήματα που αφορούν 2000 διοικητικούς και αποσπασμένους εκπαιδευτικούς υπαλλήλους, μόνιμους και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ για το χρονικό διάστημα έως την 31η Μαρτίου και έως 20 ώρες συνολικά για κάθε υπάλληλο. Η απόφαση διευκρινίζει πάντως πως στους ανωτέρω υπαλλήλους δεν συμπεριλαμβάνονται οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης. Ποιοι είναι τώρα οι λόγοι που προβάλλονται για την ανάγκη των υπερωριών;

Μεταξύ άλλων το…μνημόνιο (!) αφού γίνεται αναφορά στην αύξηση των υπηρεσιακών αναγκών και του όγκου της εργασίας στα πλαίσια της εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής πολιτικής και της διοικητικής μεταρρύθμισης που εφαρμόζεται στο υπουργείο.

Άλλοι λόγοι είναι η ανάγκη υπερωριακής απασχόλησης για την έγκαιρη έκδοση των βεβαιώσεων σπουδών χιλιάδων αλλοδαπών για την απόκτηση ιθαγένειας, η ανάγκη υπερωριακής απασχόλησης για την έγκαιρη πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπ/κών και η ανάγκη υπερωριακής απασχόλησης για την διεκπεραίωση των διαδικασιών επιλογής και τοποθέτησης Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Το πιο ενδιαφέρον όμως ίσως να είναι πως στον τόπο μας η τεχνολογία προκαλεί…γραφειοκρατία αφου οι υπερωρίες δικαιολογούνται και για τις αυξημένες ανάγκες της υπηρεσίας πρωτοκόλλου λόγω… εφαρμογής της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων. Και αν αυτά σας φαίνονται απίθανα, ιδού και το σχετικό ΦΕΚ που δείχνει πως στην Ελλάδα όλα είναι δυνατά.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ