Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κατάργηση του εφάπαξ και συντάξεις ως 1500 ευρώ ζητούν οι δανειστές! Λένε όχι στην εξόντωση ελεύθερων επαγγελματιών

Την πρόταση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Β.Λεβέντη για συντάξεις με πλαφόν τα 1500 ευρώ φαίνεται πως υιοθετούν οι δανειστές.

Για την ομαλή λύση του ασφαλιστικού χωρίς να εξοντωθεί ότι έχει απομείνει από τον ιδιωτικό τομέα το κουαρτρέτο ζήτησε επιπλέον την κατάργηση του εφάπαξ, ενώ πιέζει για περικοπές στο δημόσιο
 και μείωση του αριθμού δημοσίων υπαλλήλων με τη μέθοδο των ιδιωτικοποιήσεων.
Αυτά αναφέρονται σε έκθεση της Τρόικας που παρουσιάστηκε στο Eurogroup της Πέμπτης, σύμφωνα με τη Real News
O Πολ Τόμσεν ενημέρωσε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο σε συνάντηση που είχαν πριν το Eurogroup και περίμενε να διαβαστεί στη συνεδρίαση η σχετική έκθεση προτού αναρτήσει το γνωστό κείμενό του με το οποίο ζητά επιπλέον μέτρα 9,5δις ευρώ.
Έτσι με βάση το κείμενο οι δανειστές επιμένουν ώστε η Ελλάδα να πάρει την επόμενη δόση για τα εξής:

1. Να τροποποιήσει το ασφαλιστικό σε σημείο που να καταργεί πλήρως το εφάπαξ αλλά και να μειώσει τη μέγιστη σύνταξη στα 1.500 ευρώ

2. Να βρει πρόσθετα μέτρα, κυρίως από τις περικοπές στις δαπάνες του δημοσίου και όχι από προσδωκόμενα έσοδα (δηλ. από φόρους).

3. Να ετοιμάσει και να καταστήσει λειτουργικό το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και να το «προικίσει» με εταιρείες και οργανισμούς του Δημοσίου που θα προετοιμαστούν προς αποκρατικοποίηση.

Από την άλλη πλευρά η Ελληνική κυβέρνηση αντιπροτείνει την φορολογική εξόντωση ελεύθερων επαγγελματιών, επιχειρήσεων, και ιδιωτικών υπαλλήλων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ