Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ενθαρρυντική «πρεμιέρα» για τους PES Activists στον Πύργο


Ενδιαφέρουσα πολιτική εκδήλωση με αυξημένη ανταπόκριση από τους πολίτες πραγματοποίηθηκε χθες το απόγευμα στο καφέ «Επαρχείον» στον Πύργο, με θέμα συζήτησης την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και την ελληνική πραγματικότητα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του συνεργαζόμενου site patrisnews

Κεντρικοί ομιλητές ήταν η ευρωβουλεύτρια Εύα Καϊλή, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, και ο εθνικός συντονιστής των PES Activists, Θοδωρής Δουλουμπέκης. Στον κατάμεστο χώρο εκδηλώσεων του καφέ, αναπτύχθηκε ουσιαστικός διάλογος για το μέλλον της ελληνικής κεντροαριστεράς, αλλά και πώς επηρεάζουν οι ευρωπαϊκές αποφάσεις την καθημερινότητα των πολιτών στην περιφέρεια.

Η Εύα Καϊλή, ευχαριστώντας τους παρόντες, για την ανταπόκριση, επισήμανε ότι η Ευρώπη δεν είναι κάτι ξένο και μακρινό, ζητώντας από τους πολίτες να μη διστάζουν να θέτουν ερωτήματα στους Έλληνες ευρωβουλευτές για τοπικά και περιφερειακά ζητήματα, διότι έτσι μπορούν να γίνουν γνωστά σε διεθνές επίπεδο.

Μιλώντας στην εφ.Πατρίς, η Ελληνίδα ευρωβουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι «σήμερα (σ.σ. χθες) είναι ευκαιρία οι νέοι άνθρωποι να συζητήσουν για πολιτική σε μια περίοδο όπου η πολιτική δεν είναι και τόσο γοητευτική. Τέτοιες πρωτοβουλίες όμως έχουν περιθώριο και πρέπει να διεκδικήσουν τον χώρο τους. Είμαι χαρούμενη που ήρθα στον Πύργο ύστερα από καιρό και είναι τιμή μου που με κάλεσαν νέοι άνθρωποι που στα δύσκολα αποφασίζουν να βγουν μπροστά. Είναι σημαντικό βήμα διαλόγου να ερχόμαστε στην περιφέρεια και να ενημερωνόμαστε, όπως και να μας επισκέπτονται οι επιτροπές των περιφερειών, διότι είναι σημαντικό να μπορούμε να διεκδικήσουμε απευθείας κονδύλια από την Ευρώπη. Στις Βρυξέλλες συνδιαμορφώνουμε αποφάσεις για όλα τα καθημερινά θέματα που μας απασχολούν, ακόμα και αν δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει.

O Παύλος Χρηστίδης δήλωσε στην εφ.Πατρίς ότι «είναι ευχάριστο που βρισκόμαστε στην εναρκτήρια προσπάθεια των PES Activists του Πύργου, η οποία έχει στόχο να ενεργοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους νέους ανθρώπους και να τους δώσει τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε κάτι που έχει ως θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Τα προβλήματα των πολιτών είναι συντηρητικής φύσης. Στόχος να αντιστρέψουμε το κλίμα και να δείξουμε πως το αίτημα του φόβου δεν έχει αποτέλεσμα απέναντι στην ελπίδα που φέρνουν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές. Τα ακροδεξιά συμπτώματα σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι αποτέλεσμα λαϊκιστικών επιλογών και επιλογών λιτότητας που δεν εξηγήθηκαν επαρκώς στον κόσμο. Δεν θέλουμε να καλλιεργούμε άλλο τη μιζέρια αλλά να δώσουμε λύσης σε ανθρώπους της παραγωγής να σταθούν στα πόδια τους.

Ο εθνικός συντονιστής των PES Activists, Θοδωρής Δουλουμπέκης δήλωσε στην εφ.Πατρίς ότι «οι pes activists οργανώνονται με στόχο να μεταφέρουν τα προβλήματα και τις ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας στις Βρυξέλλες και να μεταφέρει τις πολιτικές αποφάσεις των Βρυξελλών για πολιτικές εφαρμογές στην τοπική κοινωνία. Το καινούριο που φιλοδοξούμε να φέρουμε είναι ένας νέος τρόπος κοινωνικής εμπλοκής με την πολιτική στξην πολιτική μέσα από προτάσεις και διάλογο».

Την εκδήλωση συντόνισε ο Ανδρέας Σταματόπουλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 26/4/2024

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 26/4/2024 Παρασκευούλα με Σελήνη από το ζώδιο του Τοξότη σε εξάγωνο με τον Πλούτωνα, με την διάθεση ανεβασμένη και την δίψα για...