Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 82-75

Έτσι κρίθηκε:
Οκ, εκ των προτέρων γνωρίζαμε ότι η αποστολή του Παναθηναϊκού ήταν δύσκολη, αλλά το 14-0 των γηπεδούχων την έκανε εξ αρχής… αδύνατη. Ο Παναθηναϊκός βρήκε σκορ 5′.21” πριν το τέλος του πρώτου δεκάλεπτου μετά από το απίστευτο σερί της Φενέρ, αλλά ουσιαστικά ποτέ δεν μπόρεσε να βρει λύσεις, ακόμα κι όταν έριξε τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους. Το μόνο καλό ήταν το κλείσιμο της πρώτης περιόδου με το εύστοχο τρίποντο του Γιάνκοβιτς που έδωσε ψυχολογική ώθηση (28-18).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός είχε πολλά να διορθώσει, αντίθετα η Φενέρ συνέχισε να ψάχνει το ανοιχτό γήπεδο για να “χτυπήσει” την ελληνική ομάδα, στα πρώτα λεπτά όμως, δίχως αποτέλεσμα λόγω της αστοχίας που παρουσίασαν οι παίκτες του Ομπράντοβιτς και δη ο Σλούκας που έπαιρνε τις περισσότερες προσπάθειες. Το καλό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι περίπου στα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου πήρε πόντους από την περιφέρεια, αλλά και ένα τρίποντο στον αιφνιδιασμό από τον Φώτση με αποτέλεσμα να πέσει η διαφορά στους 7 πόντους. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά οι “πράσινοι” μεταμορφώθηκαν προς το καλύτερο, συνέχισαν το θετικό σερί τους και με 7 παίκτες να σκοράρουν στο πρώτο μέρος, έκλεισαν στο -3 (46-43), παρά το καταστροφικό ξεκίνημά τους. Τα αρνητικά, βέβαια, ήταν ξεκάθαρα οι Κούζμιτς και Φελντέιν που ήταν ακίνδυνοι επιθειτκά.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Φενέρ προσπάθησε να κάνει αυτό που πέτυχε στο πρώτο. Το τρίποντο του Μπογκντάνοβιτς αυτό έδειξε, αλλά ο Παναθηναϊκός κρατούσε παρά το πρώτο σημαντικό πρόβλημα με το τρίτο φάουλ του Ραντούλιτσα και την απώλεια του Διαμαντίδη (τσίμπημα στον προσαγωγό). Βέβαια, είχε Παππά, ο οποίος μπήκε στο παρκέ και έκανε… τη δύσκολη δουλειά του σκοραρίσματος, κρατώντας την ομάδα του στο παιχνίδι (62-58).

Η τελευταία περίοδος ήταν… όλα τα λεφτά. Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έβρισκε λύσεις στα προβλήματά του και ήταν μέσα στη διεκδίκηση της νίκης, τότε όλα ήταν ανοιχτά. Πόσο μάλλον όταν το τριφύλλι έβρισκε πόντους ακόμα και με απίθανο τρόπο, όπως το απίστευτο τρίποντο του Καλάθη στις αρχές του δεκαλέπτου. Η συνέχεια, βέβαια, δεν ήταν ανάλογη, αφού σιγά-σιγά οι φιλοξενούμενοι ήταν άστοχοι από την περιφέρεια, έκαναν λάθη και έδιναν έξτρα επιθέσεις στη Φενέρ για να μεγαλώσει τη διαφορά. Το +7 περίπου 4 λεπτά πριν το τέλος δεν ήταν απαγορευτική διαφορά, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε να αντιμετωπίσει πλέον και την εχθρική -σε κρίσιμα σημεία- διαιτησία που του στερούσε το δικαίωμα να ελπίζει. Στα τελευταία λεπτά, ο Παναθηναϊκός δεν έβγαλε τις άμυνες που έπρεπε, ο χρόνος πίεζε και το φινάλε δεν μπορούσε να αλλάξει. Η Φενέρμπαχτσε ίδρωσε, αλλά έκαμψε την αντίσταση του μαχητικού Παναθηναϊκού με 82-75.

Τα δεκάλεπτα: 28-18, 46-43, 62-58, 82-75

Φενέρμπαχτσε (Ομπράντοβιτς): Χίκμαν 2, Ούντο 16 (7ρ), Άντιτς 12 (3/6τρ, 5ρ), Μπογκντάνοβιτς 12 (2/2τρ, 4ασ), Σλούκας 4, Βέσελι 12 (6ρ), Κάλινιτς, Ντίξον 9 (5ασ), Ντατόμε 15 (2/3τρ)

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 10, Γιάνκοβιτς 8 (2), Φώτσης 6 (2), Ραντούλιτσα 14 (5/7 δίπ., 6 ριμπ.), Παππάς 6, Φελντέιν (0/2 δίπ., 0/5 τρίπ.), Διαμαντίδης 5 (1), Γκιστ 14 (3), Καλάθης 9 (1 τρίπ., 6 λαθ.), Κούζμιτς 3.

Ο άνθρωπος του αγώνα:

Ο Άντιτς πέτυχε δύσκολα καλάθια, “σκότωσε” με τρίποντα τον Παναθηναϊκό σε κρίσιμα σημεία και ουσιαστικά έγραψε τον επίλογο του αγώνα.

Φύλλο αγώνα:

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε παρά τις δυσκολίες του αγώνα. Βέβαια, τις περισσότερες εξ αυτών της έβαλε ο ίδιος με το καταστροφικό ξεκίνημα, αλλά στη συνέχεια όταν το πράγμα έστρωσε, έδειξε ότι μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα. Μαχητική εμφάνιση για την ομάδα του Τζόρτζεβιτς και ήττα με διαφορά που μπορεί να καλυφθεί στην Αθήνα. Μην το ξεχνάμε αυτό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΝ ΨΕΜΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 13 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της καθημερινής σειράς του OPEN ΣΑΝ ΨΕΜΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 13 Το κλίμα μεταξύ Πέτρου-Ζωής μαλακώνει κάπως. Αλίκη και Ζωή ετοιμάζονται ενθουσιωδώς για το χορό...