Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Στην υπηρεσία των συντεχνιών! ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ δεν μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα του Γεωπόνου !!!

Φοβερά πράγματα ξανά από μια επικίνδυνη κυβέρνηση που πέρα από όλα τα άλλα λειτουργεί ξεκάθαρα στην υπηρεσία των ισχυρών συντεχνιών που έχουν μάθει τόσα χρόνια να λειτουργούν σε βάρος της ελεύθερης αγοράς και του ελεύθερου ανταγωνισμού χάρη στην πολιτική προστασία που απολαμβάνουν.
Αυτή τη φορά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου τονίζει σε απάντησή του στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή Σ. Δανέλη πως “Οι απόφοιτοι τμημάτων Σχολών Τεχνολογίας Γεωπονίας των ΤΕΙ (κάτοχοι ή μη Μεταπτυχιακών) δεν μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα του Γεωπόνου, καθόσον δεν κατέχουν τον απαιτούμενο βασικό τίτλο σπουδών” (!!!)

Επίσης αναφέρει ότι νόμος δεν προβλέπει τη δυνατότητα εγγραφής αποφοίτων ΤΕΙ στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, ακόμη και στις περιπτώσεις που αυτοί διαθέτουν Μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, κάτι γνωστό βέβαια, το θέμα είναι γιατί τη στιγμή μάλιστα που οι σπουδές των ΑΤΕΙ έχουν πλέον αναγνωριστεί στην ενιαία τριτοβάθμια εκπαίδευση και έχει εκ του νόμου καθοριστεί ότι ανήκουν μαζί με τα πανεπιστήμια στην ανώτατη εκπαίδευση.
Συγκεκριμένα ο υπουργός στην απάντησή του σημειώνει:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ