Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τι απαντούν οι Τεχνολόγοι Γεωπόνοι στον υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου

Mε ψυχραιμία και μεγάλο σκεπτικισμό αντιμετωπίζουν οι πτυχιούχοι τεχνολόγοι γεωπόνοι της ανώτατης τεχνολογικής εκπαίδευσης τη θέση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελου Αποστόλου, όπως αυτή εκφράστηκε από το βήμα της βουλής σε απάντηση της ερώτησης του βουλευτή του ΠΟΤΑΜΙΟΥ κ. Δανέλλη, ότι δεν μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα του Γεωπόνου.

Απόψεις Τεχνολόγων Γεωπόνων για τη δήλωση του υπουργού κ Αποστόλου

”’Θα θέλαμε να θυμίσουμε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κου Αποστόλου ότι το ΠΔ 344/2000 ορίζει την άσκηση επαγγέλματος του γεωτεχνικού και όχι του γεωπόνου. Επίσης θα θέλαμε να του θυμίσουμε ότι η ισχύουσα νομοθεσία (ενδεικτικά Π.Δ. 109/1989, Π.Δ. 264/2003, Π.Δ. 285/1999 κ.λπ) αφορά τους Ακαδημαϊκούς τίτλους και την άσκηση επαγγέλματος από τους Πτυχιούχους των γεωπονικών Τμημάτων του Ανώτατου Τεχνολογικού Τομέα. Επομένως θα θέλαμε να ζητήσουμε από τον Υπουργό να είναι περισσότερο προσεκτικός στην ερμηνεία των νόμων τόσο για τους γεωπόνους ΠΕ όσο και για τους γεωπόνους ΤΕ. Επιπλέον θα θέλαμε ο Υπουργός μας σεβόμενος την απόφαση του Ελληνικού λαού στις τελευταίες εκλογές περί “ξεμπερδέματος με το παλιό” να ξεμπερδέψει αμέσως από τις παλιές συντεχνιακές λογικές και να δώσει επιτέλους στους Γεωπόνους ΤΕ (όπως ορίζονται από τους νόμους) τα όσα τους αναλογούν. Φυσικά είμαστε βέβαιοι ότι ο Υπουργός έπεσε θύμα ενός επιμελητηρίου, που προ πολλού έχει παρεκκλίνει από τον ρόλο του τεχνικού συμβούλου της Ελληνικής Πολιτείας και έχει μετατραπεί σε έναν κλειστό συντεχνιακό φορέα, που διαχρονικά μέσα από αλλεπάλληλες λανθασμένες πολιτικές επιλογές, έγινε πολέμιος κάθε άλλης επιστημονικής ειδικότητας που εμπλέκεται με τον αγροτοδιατροφικό τομέα και το περιβάλλον. Εμείς ως γεωπόνοι ΤΕ δεν θα εμπλακούμε σε τέτοια συνδικαλιστικά παιχνίδια. Οι Πτυχιούχοι των γεωπονικών τμημάτων του Τεχνολογικού Τομέα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ασκούν εδώ και πολλά χρόνια το επάγγελμα τους με απόλυτη επιτυχία τόσο στον πρωτογενή παραγωγικό τομέα όσο και στην έρευνα, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, και ήδη διαθέτουν την κοινωνική και επιστημονική αναγνώριση βάση των σπουδών και της προσφοράς τους. Για τον λόγο αυτό ζητάμε από τον Υπουργό μας να ανασκευάσει την απάντησή του προκειμένου να ξεφύγει από την συνδικαλιστική παγίδα που του κατασκεύασε το ΓΕΩΤΕΕ και να γίνει ο μεσολαβητής ώστε να «καθίσουν» στο τραπέζι του διαλόγου και οι δύο επιστημονικές ειδικότητες”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 76-77-78

Δείτε τι θα συμβεί στα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ που θα βλέπουμε στον ALPHA. ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 76-77-78 Επεισόδιο 76 Η Στάσα ανησυχώντας για την εξέλιξη...