Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΖΩΔΙΑ: ΕΤΗΣΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2016 – ΣΚΟΡΠΙΟΣ

ΟΙ ΕΤΗΣΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ 2016 – ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Το 2016 έχει καθοριστική σημασία για εσένα, αγαπητέ Σκορπιέ. Με τον Δία να κινείται στο ζώδιο της Παρθένου μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου, η περίοδος είναι μαχητική, αλλά και λυτρωτική. Ο Άρης που θα κινείται στο ζώδιό σου (από τις 3 Ιανουαρίου μέχρι τις 6 Μαρτίου και από τις 27 Μαΐου μέχρι 2 Αυγούστου), ρυθμίζει τα πράγματα στις σχέσεις σου, αισθηματικές και κοινωνικές. Ο κυβερνήτης Πλούτωνας από το ζώδιο του Αιγόκερου (σε ανάδρομη πορεία από τις 18 Απριλίου μέχρι 26 Σεπτεμβρίου) θα σου δίνει πάντα μια διέξοδο και ένα νέο νόημα στη ζωή σου, ό,τι και αν συμβαίνει. Το 2016 θα ολοκληρώσει τις αλλαγές που έχουν ήδη αρχίσει για σένα από τον προηγούμενο χρόνο, δίνοντας απαντήσεις σε πολλά ερωτήματά σου και βοηθώντας σε να πάρεις μια σταθερή θέση απέναντι στα μεγάλα προβλήματα που σε απασχολούν.

Όσο δύσκολη και αν είναι η καθημερινότητα, θα έχεις την δυνατότητα να προσαρμόσεις τους ρυθμούς σου στις συνθήκες. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο Δίας από την Παρθένο θα ενισχύσει τα συναισθήματά σου, θα τονίσει τη δίψα σου για ουσιαστική γνώση και θα σε βοηθήσει να βρεις διεξόδους, ειδικά σε συναλλαγές, οικογενειακές υποχρεώσεις και διευθετήσεις περιουσιακών υποθέσεων. Ο εν λόγω πλανήτης, από το φθινόπωρο και μετά στο ζώδιο του Ζυγού, θα γίνει αρωγός για σένα που ασχολείσαι με υπηρεσίες, που έχεις μια ανώτερη θέση ή που ανήκεις στο χώρο μια ανθρωπιστικής επιστήμης. Με τη στήριξή του θα μπορέσεις ευκολότερα να προσαρμοστείς στους περιορισμούς, που θα σου επιβάλλουν οι εκλείψεις του χρόνου (Έκλειψη Ηλίου στις 9 Μαρτίου στους Ιχθείς, Έκλειψη Σελήνης στις 23 Μαρτίου στο ζώδιο του Ζυγού, Έκλειψη Ηλίου την 1η Σεπτεμβρίου στην Παρθένο και Έκλειψη Σελήνης στις 16 Σεπτεμβρίου στους Ιχθείς).

Από 19 Νοεμβρίου και μετά, ο Πλούτωνας που επιστρέφει σε ορθή πορεία από το ζώδιο των Ιχθύων, θα σε εμπνεύσει ώστε να θέσεις νέους στόχους και να καλύψεις τις ανάγκες σου για τον επόμενο χρόνο που θα έρθει. Τις περιόδους που ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα (από 5 ως 25 Ιανουαρίου, από 28 Απριλίου ως 22 Μαΐου, από 30 Αυγούστου ως 22 Σεπτεμβρίου και από 19 Δεκεμβρίου ως το τέλος του έτους) εκείνο που θα πρέπει να προσέξεις είναι οι λανθασμένες αποφάσεις, που ενδεχομένως να σχετίζονται με επαγγελματικές μεταναστεύσεις εντός ή εκτός της χώρας ή ανέφικτους δικαστικούς αγώνες. Κατά την τελευταία έκλειψη της χρονιάς μπορεί να έρθεις αντιμέτωπος με μεγάλες αλλαγές ή ένα δραματικό ενδεχομένως περιστατικό, το οποίο θα κλείσει οριστικά την πόρτα στο αισθηματικό σου παρελθόν.
Αισθηματικές προβλέψεις

Πολλοί παράγοντες θα επηρεάσουν την αισθηματική σου ζωή αυτή τη χρονιά. Πρωτίστως, τα διαστήματα που ο Άρης θα κινείται στο ζώδιό σου, θα επιβάλει ξεκαθαρίσματα και πιο ουσιαστικές σχέσεις, πιθανόν όμως και αρκετή αυτοκριτική, που θα λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης για να κάνεις αλλαγές, ενώ δεν αποκλείεται να φέρει καθοριστικές εξελίξεις ή γνωριμίες. Εσύ που είσαι δεσμευμένος, θα πρέπει να κατασταλάξεις που θέλεις να πάει η σχέση ή ο γάμος σου.

Μια οποιαδήποτε επισημοποίηση μπορεί να γίνει πιο εύκολα από το φθινόπωρο και μετά, που ο Δίας θα επισκεφτεί τον Ζυγό. Μέχρι τότε, αν είσαι αδέσμευτος μπορεί να κάνεις και μια συναρπαστική νέα γνωριμία. Ακόμη όμως και το να απεγκλωβιστείς από μια σχέση που πλέον δε σε ικανοποιεί, μπορεί να γίνει τώρα πιο ανώδυνα από ποτέ. Ακόμη όμως και αν δεν χωρίσεις, μπορεί να χρειαστεί να προσαρμοστείς σε νέα δεδομένα. Να ξέρεις όποιο δρόμο και να ακολουθήσεις, το αποτέλεσμα θα είναι να νιώσεις πιο ικανοποιημένος από ποτέ, γεμάτος από συναίσθημα απέναντι στον σύντροφό σου. Οι ελεύθεροι του ζωδίου μπορεί σε κάποιο ταξίδι ή από κάπου που δεν το περιμένετε, μπορεί να συναντήσετε το άλλο σας μισό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δε θα πρέπει και εσείς να κυνηγάτε την τύχη σας και να διευρύνετε τον κύκλο γνωριμιών σας.

Η επιστροφή του Ποσειδώνα σε ορθή πορεία από 19 Νοεμβρίου και μετά, δίνει μια μαγική, ρομαντική διάσταση στη σχέση σου, ενώ δεν είναι απίθανο τώρα να μπεις στη διαδικασία απόκτησης ενός απογόνου.

Επαγγελματικά και χρήμα

Ο τομέας της καριέρας και της επαγγελματικής σου αποκατάστασης εξακολουθεί να είναι από τους πιο σημαντικούς στη ζωή σου, αγαπητέ Σκορπιέ. Ο Δίας στην Παρθένο καθορίζει την κατάσταση και μπορείς πραγματικά με τη βοήθειά του να κάνεις θαύματα. Το πρώτο εξάμηνο του έτους μπορείς να εμπλουτίσεις το βιογραφικό σου με έξτρα σπουδές, σεμινάρια, επιμόρφωση. Τώρα μπορείς να κάνεις τις κινήσεις σου για μια νέα συνεργασία, που σκεφτόσουν τα προηγούμενα χρόνια.

Από το φθινόπωρο και μετά, οι πλανήτες δημιουργούν προσδοκίες για επέκταση των δραστηριοτήτων σου και πράγματι, θα σου δοθούν ευκαιρίες, είτε για μια προαγωγή, είτε για μια πιο φιλόδοξη θέση. Αν η τωρινή εργασία σου δεν σε ικανοποιεί, μπορείς να πάρεις το ρίσκο να κάνεις κάτι άλλο ή και να χτίσεις την δική σου δουλειά, χωρίς ανεπιθύμητους συνεργάτες και περιορισμούς. Ιδιαίτερα προσεκτικός στα φιλόδοξα σχέδιά σου πρέπει να είσαι τα διαστήματα των εκλείψεων. Καλό θα είναι αυτές τις περιόδους να μη ρισκάρεις τίποτα και για κανέναν!

Σε οικονομικό επίπεδο, πρέπει να παραμείνεις προσεκτικός, αλλά και συντηρητικός στα έξοδά σου. Μέχρι τις 2 Αυγούστου, που ο Άρης θα πηγαινοέρχεται στο ζώδιό σου, το διάστημα είναι το πιο επικίνδυνο και πολυέξοδο. Απόφυγε να δανειστείς ή να δανείσεις, φρόντισε να είσαι πιο ρεαλιστής στις προσδοκίες που έχεις από επενδύσεις κλπ. και μην αδιαφορήσεις για χρέη στο δημόσιο. Τους τελευταίους τρεις μήνες του χρόνου θα είναι πιο εύκολο να παρασυρθείς από… ό,τι λάμπει ή ό,τι σου τάζουν και εκεί είναι που πρέπει να είσαι καχύποπτος. Εννοείται φυσικά ότι θα πρέπει να είσαι τυπικός απέναντι στους νόμους και τους κανονισμούς, προσέχοντας τη κάθε λεπτομέρεια. Τον Δεκέμβριο απόφυγε την άσκοπη σπατάλη χρόνου, τις συναναστροφές που θεωρούνται πλέον ξεπερασμένες, τις συνήθειες του παρελθόντος που είναι ασύμφορες οικονομικά και αντιμετώπισε τη νευρικότητά σου αποτελεσματικά. Εν κατακλείδι, το 2016 σε βοηθά και ταυτόχρονα σε υποχρεώνει να αναθεωρήσεις τον τρόπο της ζωής σου. Αν το κάνεις αυτό, όλα τα άλλα θα κυλήσουν πιο ομαλά για εσένα

Προβλέψεις για όλα τα ζώδια ΕΔΩ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ