Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΖΩΔΙΑ: ΕΤΗΣΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2016 – ΛΕΩΝ

ΟΙ ΕΤΗΣΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ 2016 – ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Το 2016 είναι φυσικό να σε βρίσκει ανήσυχο και κουρασμένο, αγαπητέ Λέοντα. Δεν είναι διόλου απίθανο να έχεις δεχτεί και τόνους αχαριστίας από άτομα στα οποία πίστευες ή άτομα που είχες στηρίξει και βοηθήσει στο παρελθόν. Ωστόσο, δεν ωφελεί να σκέφτεσαι ποιος ή τι σε πλήγωσε. Αξιολόγησε την εμπειρία σου και πιο σοφός πια συνέχισε παρακάτω. Άλλωστε, ο Κρόνος από τον Τοξότη σε ανάδρομη πορεία από τις 25 Μαρτίου μέχρι τις 13 Αυγούστου, συχνά-πυκνά θα σε περιορίζει και θα σου θέτει δοκιμασίες.

Το διάστημα που ο Δίας θα κινείται στην Παρθένο, μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου, θα περάσεις μία φάση, κατά την οποία αυτό που χρειάζεται να επιδείξεις εκτός από υπομονή, είναι η προσαρμοστικότητα. Αυτή θα σου χρειαστεί, όπως και η ευελιξία, για να παρακολουθείς την γρήγορη και συχνά αναπάντεχη εναλλαγή καταστάσεων στην εργασία, στις φιλίες, αλλά και στην οικογενειακή και αισθηματική σου κατάσταση. Κατά το διάστημα αυτό, είναι ανάγκη να τιθασεύσεις τον εγωισμό σου, ακόμη κι αν με κάποιο τρόπο σου θιγεί, όπως επίσης και δύο από τα βασικά σου ελαττώματα, το να δρας παρορμητικά και με βιασύνη ή να καθυστερείς μία απόφαση, που πρέπει να παρθεί άμεσα. Αν καταφέρεις να βρεις τη μέση οδό, θα διευκολύνεις τόσο τον εαυτό σου όσο και τα άτομα που είναι πολύ κοντά σου.

Το πέρασμα του Δία στον Ζυγό από τις 9 Σεπτεμβρίου και μετά, θα σου χαρίσει μία μικρή ανάπαυλα, για να συμμαζέψεις τα σπασμένα, να πάρεις πιο αβασάνιστα αποφάσεις, αλλά και να υποστηρίξεις περισσότερο τομείς που έδειξαν ότι το είχαν ανάγκη. Εν κατακλείδι όμως, να γνωρίζεις ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους θα υπάρχουν περίοδοι που θα καταφέρεις να κάνεις ορθές και συμφέρουσες επιλογές, αλλά και να αισθανθείς και εσύ πιο γεμάτος. Δώσε προσοχή την περίοδο των Εκλείψεων, που σχεδόν όλες θα σε επηρεάσουν άμεσα (Έκλειψη Ηλίου στις 9 Μαρτίου στους Ιχθείς, Έκλειψη Σελήνης στις 23 Μαρτίου στον Ζυγό, Έκλειψη Ηλίου την 1η Σεπτεμβρίου στην Παρθένο και Έκλειψη Σελήνης στις 16 Σεπτεμβρίου στους Ιχθείς). Αν δεις ότι δεν τα καταφέρνεις με την κοινή λογική, αρκεί να επιστρατεύσεις την πονηριά και την διπλωματία σου, για να βγεις στο τέλος ωφελημένος.

Αισθηματικές προβλέψεις

Το 2016 θα μπορούσε να μπει με τους καλύτερους οιωνούς για εσένα, φίλε Λέοντα, αν ο Ερμής δεν ξεκινούσε την ανάδρομη πορεία του στις 5 Ιανουαρίου. Ωστόσο, ο Άρης που το ίδιο διάστημα θα κινείται στον Σκορπιό, δεν θα σε αφήσει τελείως ακάλυπτο, όμως θα χρειαστεί να βάλεις και εσύ το χεράκι σου για να ισορροπήσουν κάποιες καταστάσεις. Μην προσπαθείς συνεχώς να έχεις τον πρώτο και τελευταίο λόγο στη σχέση σου και κάνε λίγο πίσω τις στιγμές που απαιτείται.

Τα διαστήματα των Εκλείψεων οι συνθήκες δεν θα είναι καλές για εσένα και η δυσαρέσκεια μάλλον θα υπερκαλύπτει τις ευτυχισμένες σου στιγμές. Βέβαια, είναι καλή αφορμή για να δεις τα αδύνατα σημεία στη σχέση σου και να προσπαθήσεις να τα βελτιώσεις. Ίσως πάλι χρειαστεί να αλλάξεις κάποια πράγματα στη στάση σου ή να προσαρμοστείς με την σειρά σου στις αλλαγές του συντρόφου σου. Σε κάθε περίπτωση, όλο αυτό μόνο σε καλύτερες σχέσεις μπορεί να σε οδηγήσει.

Από το φθινόπωρο και μετά, που ο Δίας θα κινείται στον Ζυγό και ο Πλούτωνας θα επιστρέψει σε ορθή πορεία από τον Αιγόκερω στις 26 Σεπτεμβρίου, μπορείς να περάσεις όμορφα, αρκεί να είσαι ευέλικτος και προσαρμοστικός. Οι ανάγκες του συντρόφου σου και οι δικές σου μπορεί να μην συμπίπτουν, αλλά για όλα υπάρχει η χρυσή τομή… στο χέρι σου είναι να την βρεις. Αν μέχρι τότε παραμείνεις αδέσμευτος, θα συναντήσεις αιφνίδια και από εκεί που δεν το περιμένεις ανθρώπους γοητευτικούς και πολύ κοντά στα γούστα σου. Αν είσαι ανοιχτός, δεν θα χάσεις!
Επαγγελματικά και χρήμα

Σε γενικές γραμμές, αγαπητέ Λέοντα, είσαι ανοιχτός σε αυτά που θα σου πει ο περίγυρος σου, αλλά η στατιστική λέει ότι στο τέλος θα κάνεις το δικό σου. Όπως έχεις ήδη αντιληφθεί από τον προηγούμενο χρόνο, με την παρουσία του Δία στο ζώδιο της Παρθένου, τα πράγματα δεν είναι εύκολα για εσένα και σε παιδεύουν πολύ… Το ίδιο λοιπόν ισχύει και αυτήν την χρονιά, τουλάχιστον όσο ο Δίας θα παραμείνει στο εν λόγω ζώδιο, δηλαδή μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου. Δεν έχεις άλλη επιλογή, παρά να πολεμήσεις με αξιοπρέπεια. Δύο είναι τα κύρια στοιχεία τα οποία πρέπει να διαχειριστείς με προσοχή. Το ένα είναι η κούραση, που δεν πρέπει να την αφήσεις να σε καταβάλλει και το δεύτερο είναι η εμπιστοσύνη που πρέπει να δείξεις σε άτομα που δεν γνωρίζεις καλά, αλλά που ευτυχώς ή δυστυχώς πρέπει να συνεργαστείς μαζί τους, για να έχεις ένα κερδοφόρο αποτέλεσμα στην εργασία σου. Προσπάθησε να προσαρμοστείς εύκολα στους νεωτερισμούς και τις αλλαγές, καθώς και να είσαι πιο διαλλακτικός σε νέες προτάσεις που θα σου γίνονται. Τώρα, όλοι και όλα μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμοι!

Τα διαστήματα που ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα (από 5 ως 25 Ιανουαρίου, από 28 Απριλίου ως 22 Μαΐου, από 30 Αυγούστου ως 22 Σεπτεμβρίου και από 19 Δεκεμβρίου ως το τέλος του έτους) απόφυγε να εμπλακείς σε κλίκες και ίντριγκες, γιατί οι ανταγωνιστείς μπορεί να καραδοκούν και να θελήσουν να σε μπλέξουν. Αν έχεις δική σου επιχείρηση, θα δεχτείς μία μικρή εύνοια σε συνεργασίες και σε δημιουργικές προτάσεις, που θα αποδώσουν από το φθινόπωρο και μετά. Επίσης, αν ψάχνεις για εργασία, αυτό το διάστημα θα σου προσφέρει μεγαλύτερες δυνατότητες για να την βρεις.

Σε οικονομικό επίπεδο, ως και τον Μάρτιο θα υπάρχει μία μικρή αύξηση στα έσοδά σου. Βέβαια, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, δε θα λείψουν τα πάνω και τα κάτω στα έσοδα και τα έξοδά σου, ωστόσο θα υπάρξουν οι προοπτικές για να τα ισορροπήσεις. Αν έχεις οικονομικές εκκρεμότητες, δάνεια ή άλλα ανοίγματα, φρόντισε για την ρύθμιση τους το πρώτο και το τελευταίο τρίμηνου του έτους. Οι λύσεις που θα βρεις αυτά τα διαστήματα, θα είναι και οι πιο συμφέρουσες. Όχι ότι τον υπόλοιπο χρόνο δεν θα έχεις ευκαιρίες σε εργασία και οικονομικά, ωστόσο οι συνθήκες που θα επικρατούν, οι νόμοι και οι κανονισμοί μπορεί να δημιουργήσουν περισσότερα εμπόδια. Επειδή θα υπάρχει μία γενικότερη ασάφεια στην οικονομική σου κατάσταση, μην επιδιώξεις αβέβαιες τοποθετήσεις χρημάτων και φυσικά, μην δημιουργήσεις νέες υποχρεώσεις, με πολύ φιλόδοξες προοπτικές. Στήριξε με μεγαλύτερη επιμονή αυτά που έχεις πετύχει μέχρι τώρα και άφησε τις πιο τολμηρές ενέργειες για το 2017. Θα έχεις πιο ξεκάθαρη εικόνα τότε!

Προβλέψεις για όλα τα ζώδια ΕΔΩ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ