Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4-0

Ο Ολυμπιακός υπέκυψε στην ανωτερότητα της Μπάγερν (που έπαιξε από το 52′ με 10 παίκτες) και ηττήθηκε με 4-0 στο Μόναχο μετά από τρεις συνεχείς νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι πρωταθλητές πάντως κρατούν την τύχη στα χέρια τους σε ότι αφορά την υπόθεση πρόκριση.

Εξ ορισμού, η αποστολή του Ολυμπιακού στην “Αλιάνς Αρίνα” δεν ήταν καθόλου εύκολη, αυτό μπορούσε να το μαντέψει ο καθένας. Αυτό που ίσως δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθεί απολύτως ήταν το…δέος με το οποίο αντιμετώπισαν τους αντιπάλους τους οι πρωταθλητές.

Παρά το γεγονός ότι ο Μάρκο Σίλβα επέλεξε σχήμα με τρεις αμυντικογενείς χαφ (Καμπιάσο, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι) ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αμυνθεί αποτελεσματικά αλλά ούτε και να κρατήσει μπάλα (έστω και λίγο).

Επί της ουσίας η Μπάγερν επέβαλλε πλήρως το νόμο της. Με τον Βιδάλ σε θέση αμυντικού χαφ και γεμάτη παίκτες που ψάχνουν το γκολ (Ρόμπεν, Μίλερ, Λεβαντόφσκι) η πρωταθλήτρια Γερμανίας σκόραρε εύκολα θα έλεγε κανείς τρία τέρματα στα πρώτα 20 λεπτα. Τέρματα στα οποία εκτός από την κλάση της έπαιξαν ρόλο και τα λάθη των παικτών του Ολυμπιακού (λάθος απόκρουση του Ρομπέρτο στο 1-0, κακές τοποθετήσεις της άμυνας στο 3-0). Οπως και να έχει πάντως, ο Κόστα στο 8′, ο Μίλερ στο 16′ και ο Λεβαντόφσκι στο 20′ διαμόρφωσαν το 3-0, σκορ που τους επέτρεψε να ρίξουν το ρυθμό στο υπόλοιπο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός στο διάστημα δεν κατάφερε να δώσει απαντήσεις. Υστερούσε στην κατοχή (μόλις 27%) και κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά μόνο από το στημένο του Μιλιβόγεβιτς στο 44′.

H αποβολή του Μπαντστούμπερ στο 53′ (μάρκαρε αντικανονικά τον Ιντέγε πριν αυτός πλασάρει τον Νόιερ) άλλαξε τις ισορροπίες και τη λογική του αγώνα. Ο Γκουαρδιόλα απέσυρε από το ματς τον Λεβαντόφσκι για να βάλει στόπερ (Μπενατιά) και ο Ολυμπιακός έσπευσε να ανέβει στο γήπεδο για να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητές του.

Προέκυψαν κάποιες καλές στιγμές στο αμέσως επόμενο διάστημα (καλύτερη το σουτ του Ιντέγε στην κίνηση μέσα στην περιοχή), οι “ερυθρόλευκοι” είχαν 4 και 5 παίκτες πάνω από τη σέντρα, προσπάθησε να βοηθήσει και ο Σίλβα από την πλευρά του ρίχνοντας στη μάχη τους Φορτούνη και Ερνάνι.

Δύο λεπτά μετά τις παρεμβάσεις του Πορτογάλου στο ματς όμως (69′), η Μπάγερν έκανε το 4-0 με τον Κομάν σε μία φάση που και πάλι η άμυνα του Ολυμπιακού αντέδρασε πολύ αργά. Ουσιαστικά το παιχνίδι κάπου εκεί τελείωσε οριστικά αφού χάθηκε το παραμικρό κίνητρο και για τους δύο αντιπάλους. Οι “ερυθρόλευκοι” ετοιμάζονται πια για τον τελικό με την Αρσεναλ στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Η δε Μπάγερν προκρίθηκε και μαθηματικά στους “16”.
ΜVP

Δεν έκανε κάτι συγκλονιστικό ο Μίλερ στο ματς. Η ουσία όμως που χαρακτηρίζει το παιχνίδι του ήταν και πάλι παρούσα. Πέτυχε το 3ο γκολ, δημιούργησε το 4ο και γενικά είχε μία μεστή παρουσία αγωνιζόμενος σ’ όλη την έκταση της επιθετικής γραμμής και πάντα στη σκιά του Λεβαντόφσκι. Τρομερός παίκτης, απίστευτα υποτιμημένος.
Αδύναμος Κρίκος

Η ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού (στη γενικότερη φιλοσοφία της και όχι μόνο στο χώρο άμυνας) παρουσίασε προβλήματα που στοίχισαν πολύ ακριβά, ειδικά στο πρώτο 20λεπτο του ματς. Η κλάση του αντιπάλου είναι μεν αδιαμφισβήτητη, ο βαθμός αυτοσυγκέντρωσης των “ερυθρόλευκων” όμως δεν ταίριαζε με την περίσταση.
Σχόλιο

Μία αναμενόμενη ήττα από την εξαιρετική Μπάγερν δεν μπορεί να πτοήσει τον Ολυμπιακό. Σχεδόν κάθε ομάδα στην Ευρώπη χάνει από τους Βαυαρούς. Τα δύσκολα, τα πραγματικά δύσκολα για τους “ερυθρόλευκους” έρχονται στο παιχνίδι-τελικό με την Αρσεναλ στο οποίο ο πρωταθλητής καλείται να δείξει ωριμότητα και συνέπεια. Τα προηγούμενα δείγματά του φανερώνουν ότι μπορεί να βγάλει και τα δύο στοιχεία στο χορτάρι.
Οι 11άδες

Μπάγερν: Νόιερ, Λεβαντόφσκι (56′ Μπενατιά), Ρόμπεν, (32′ Κίμιχ), Κόστα (72′ Μαρτίνεθ), Ραφίνια, Μπόατενγκ, Λαμ, Βιδάλ, Μίλερ, Μπαντστούμπερ, Κομάν.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ομάρ (78′ Σαλίνο), Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Κασάμι (67′ Φορτούνης), Καμπιάσο, Πάρντο (67′ Ερνάνι), Σεμπά και Ιντέγε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ: Ο Νικόλας χαιρετά με νόημα τον Παύλο ως Στρατή Δανέζη!

Καταιγιστικές εξελίξεις στο σημερινό επεισόδιο της σειράς  ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ Ο Βρεττός, ζητάει από τους γιους του κάτι που κανείς δεν το φανταζόταν, ενώ...