Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑΕΚ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-0

Η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 του Παναιτωλικού στο ΟΑΚΑ, πετυχαίνοντας δεύτερη σερί νίκη. Η είσοδος στο 69′ του Ραφίκ Τζιμπούρ (ασίστ, κέρδισε το πέναλτι που έχασε ο Μάνταλος) τόνωσε επιθετικά την Ένωση!

Το ζητούμενο για την ΑΕΚ ήταν η νίκη και η όσο το δυνατόν καλύτερη απόδοση ώστε να ικανοποιούσε τους οπαδούς της που θα ανέβαιναν στο ΟΑΚΑ. Αυτοί, τελικά, δεν ήταν πολλοί αλλά η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ έκανε το καθήκον της, ικανοποιώντας με την απόδοση της κυρίως από το 69′ και μετά, όταν μπήκε στο ματς ο Ράφικ Τζιμπούρ. Ο Αλγερινός πήρε την σκυτάλη από τον Γιόχανσον, που ήταν ο κορυφαίος και σκόρερ του 1-0, δίνοντας έτοιμο γκολ στον Πλατέλλα για το 2-0 ενώ στις καθυστερήσεις κέρδισε πέναλτι -το οποίο έχασε ο Μάνταλος- έχοντας και μια ευκαιρία για να σκοράρει. Οπως και να έχει, η Ενωση πήρε το δεύτερο σερί τρίποντο και αισιοδοξεί για τη συνέχεια.

Από τα πρώτα λεπτά η ΑΕΚ πήρε την μπάλα και ήταν αυτή που προσπαθούσε να κάνει παιχνίδι, έχοντας απέναντι της έναν οργανωμένο Παναιτωλικό. Οι Κιτρινόμαυροι είχαν δύο καλές φάσεις στο πρώτο 15λεπτο με Γιόχανσον και Αραβίδη, ειδικά αυτή του Ελληνα επιθετικού ήταν πολύ καλή ευκαιρία στο 15′, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκαν για να απλοποιήσουν τα πράγματα. Ετσι, οι Αγρινιώτες κατάφερναν να μην νιώθουν κάποια ιδιαίτερη απειλή, παρά το γεγονός ότι η κατοχή μπάλας ήταν στο 63%-37% κάποια στιγμή.

Οι Κιτρινόμαυροι κυκλοφορούσαν την μπάλα και προσπαθούσαν είτε από τον άξονα είτε από τα άκρα να βρουν την λύση για να φτάσουν στο γκολ αλλά τελικά τα κατάφεραν μέσα από μια στημένη φάση. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, στο 44′, ο Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Γιόχανσον με κεφαλιά νίκησε τον Κυριακίδη (1-0), σκοράροντας για δεύτερη σερί αγωνιστική.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες δυσκολεύονταν να βρουν ρυθμό, με την ΑΕΚ να συνειδητοποιεί ότι δεν υπήρχαν τόσοι ελεύθεροι χώροι όσοι περίμενε ότι θα υπήρχαν από την στιγμή που ο Παναιτωλικός ήταν πίσω στο σκορ. Ο Πογιέτ προσπάθησε να αλλάξει κάτι βάζοντας τον Πλατέλλα αντί του Μπουονανότε αλλά η αλλαγή που έφερε αποτελέσματα ήταν αυτή που ακολούθησε στο 69’… Εξω ο Αραβίδης, μέσα ο Τζιμπούρ και όλα έγιναν πιο εύκολα για τους Κιτρινόμαυρους, οι οποίοι ανέβασαν την απόδοση τους.

Λίγα λεπτά μετά μάλιστα, στο 74′, οι δύο αλλαγές συνεργάστηκαν, με τον Τζιμπούρ να κάνει το γύρισμα από αριστερά και τον Πλατέλλα να σκοράρει από κοντά (2-0). Το όποιο άγχος υπήρχε είχε φύγει, οι Τζιμπούρ-Μάνταλος έκρυψαν την μπάλα στο 78′ αλλά ο Κυριακίδης απέκρουσε το πλασέ του δεύτερου και στο 87′ οι Αγρινιώτες έμειναν με 10 παίκτες αφού είδε δεύτερη κίτρινη ο Πάουλο. Αμέσως μετά, ο ορεξάτος Τζιμπούρ πλησίασε στο γκολ αλλά ο Κυριακίδης απέκρουσε, όπως έκανε και στην εκτέλεση πέναλτι του Μάνταλου στο 93’… Ενα πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Αλγερινός «τρομοκράτης», ο οποίος άκουσε και το όνομα του από τον κόσμο!

Man of the match: Ο Γιόχανσον. Ηταν από την αρχή ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ και ήταν και αυτός που άνοιξε το σκορ. Δεύτερη σερί αγωνιστική με γκολ για τον Σουηδό, ο οποίος αποδεικνύει συνεχώς την αξία του.

Αδύναμος κρίκος: Σε αυτή την κατηγορία μπαίνει ο τερματοφύλακας Κυριακίδης, ο οποίος στη φάση του 2-0 κάνει λάθος εκτίμηση στο γύρισμα του Τζιμπούρ, αλλά μετά έβγαλε και άλλα 2-3 γκολ.

Στο ύψος του: Ο Τζιμπούρ. Επέστρεψε με ιδανικό τρόπο στη δράση και όταν καταφέρει να φτάσει στον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας θα κάνει τη διαφορά στην επιθετική γραμμή της ΑΕΚ.

Η γκάφα: Την έκανε ο Μάνταλος με την άστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Το στραγάλι: Καλός ο διαιτητής Γιάχος, ο οποίος σωστά υπέδειξε πέναλτι στο μαρκάρισμα του Μάκου στον Τζιμπούρ. Δευτερόλεπτα μετά την απόκρουση του Κυριακίδη υπάρχει και δεύτερο πέναλτι για την ΑΕΚ σε ένα χέρι που έγινε αλλά δεν το έδωσε. Θα ήταν και υπερβολικό…

Το ταμείο του Gazzetta: Δεύτερη σερί νίκη για την ΑΕΚ, η οποία θα πρέπει να αξιοποιήσει τώρα το εύκολο -με εξαίρεση το ματς της Νέας Σμύρνης- πρόγραμμα που έχει μπροστά της για να κάνει ένα μεγάλο σερί νικών και να γίνει φαβορί για την 2η θέση. Μεγάλο κέρδος για την Ενωση ήταν η εμφάνιση του Τζιμπούρ, ο οποίος προσθέτει τρομερή ποιότητα στην επίθεση αν είναι καλά. Το γεγονός, μάλιστα, ότι ο κόσμος φώναξε το όνομα του όταν κέρδισε το πέναλτι για να το εκτελέσει -αν και η εντολή του προπονητή ήταν να το ρίξει ο Μάνταλος- μόνο θετικό είναι για τον Αλγερινό και κατ’ επέκταση την ομάδα.

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Ντίντακ, Αρθο (85′ Λαμπρόπουλος), Κολοβέτσιος, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Μπουονανότε (61′ Πλατέλλας), Αραβίδης (69′ Τζιμπούρ).

Παναιτωλικός (Γιάννης Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας (80′ Ζαρκάδας), Κούσας, Μάκος, Μάρτιν, Παπάζογλου, Πάουλο, Ουάρντα (68′ Κουτρομάνος), Βιγιαφάνες, Κάπελ (58′ Ρουσκουγιέδα), Κάπελ, Μαρκόβφσκι.

gazzetta.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ