Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 3-1

Νέος ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ για την Εθνική Ελλάδας. Η Β. Ιρλανδία εκμεταλλεύτηκε τα γνωστά λάθη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και έφτασε στο θριαμβευτικό 3-1 που την στέλνει στα τελικά του Euro 2016.

Εικόνα αγώνα:

Ο Κώστας Τσάνας επέλεξε ως επιθετική τριάδα τους Χρήστο Αραβίδη, Νίκο Καρέλη και Κώστα Μήτρογλου, ενώ στη μεσαία γραμμή ο Αλέξανδρος Τζιόλης είχε το ρόλο του “κόφτη” και μπροστά του είχε τους Ανδρέα Σάμαρη και Παναγιώτη Κονέ. Πίσω ο Καρνέζης ήταν στο τέρμα, ενώ Μόρας, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος και Χολέμπας συμπλήρωναν την αμυντική τετράδα.

Η Ελλάδα είναι αλήθεια πως έβγαλε ένταση στο ματς και προσπάθησε να κάνει χαλάστρα στους γηπεδούχους που πάλευαν για την μαθηματική πρόκριση, έχοντας μάλιστα μία καλή ευκαιρία στο 15ο λεπτό. Ο Κονέ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Παπασταθόπουλος πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Τζιόλης τη δεύτερη, αλλά ο Μακγκόβερν απέκρουσε την μπάλα.

Η Β. Ιρλανδία απάντησε με τον Γουόρντ τρία λεπτά αργότερα, ενώ στο 35′ ήρθε το πλήγμα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ο Έβανς έβγαλε πλάγια στον Ντάλας, αυτός έκανε το γύρισμα στον Ντέιβις, ο οποίος με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους θα μπορούσαμε να είχαμε ισοφαρίσει στη διπλή ευκαιρία Καρέλη και Μήτρογλου, με το σουτ του τελευταίου να χτυπά στο αριστερό δοκάρι της εστίας των “πράσινων”.
Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον χειρότερο τρόπο για την ελληνική ομάδα, αφού τρία λεπτά μετά την έναρξή του, οι γηπεδούχοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ, με σκόρερ τον Μαγκένις (με κεφαλιά). Η… σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 58′ όταν ο Ντέιβις με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για το 3-0 της Β. Ιρλανδίας.

Α, για την ιστορία βάλαμε και γκολ. Το γκολ της τιμής με τον Αραβίδη στο 86ο λεπτό.

Αδύναμος κρίκος:

Εχουμε στήσει τους ποδοσφαιριστές στον τοίχο ουκ ολίγες φορές. Τώρα ήρθε η σειρά του Τσάνα. Ηρθε για να… περιμένει τον επόμενο και δεν έδειξε κάτι διαφορετικό, κάτι βρε αδερφέ. Να κάνουμε κι εμείς ένα “αχ” και όχι συνέχεια “ωχ”…

MVP:
Ιστορική βραδιά για τη Β. Ιρλανδία. Το… Οσκαρ πάει στον Ντέιβις για τα δύο γκολ.

Σχόλιο:

Η Εθνική στο πρώτο μέρος δεν έδειξε κάτι διαφορετικό απ’ αυτά που έχουμε δει στα προκριματικά. Έχασε, βέβαια, δύο σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχει γκολ, πίσω όμως είχε προβλήματα από τους γηπεδούχους. Στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε ο εξευτελισμός. Κατάρρευση και εύκολη επικράτηση της Β. Ιρλανδίας. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Το 3-0 δεν άλλαξε, η Εθνική γνώρισε ακόμα μία ταπεινωτική ήττα με κακή εμφάνιση και η ΕΠΟ λογικά θα… τρέξει (ξανά) από την Παρασκευή το θέμα του προπονητή

contra.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΨΥΧΟΚΟΡΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 14 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς του ΑΝΤ1 ΨΥΧΟΚΟΡΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 14 Μετά την τραγική εξέλιξη με την Όλγα, η Μαρίκα συγκλονισμένη αναζητά την Βικτωρία, ώστε...