Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η υποψηφιότητα του Τζιτζικώστα ταράζει τα νερά στη Βόρεια Ελλάδα

Και τώρα, μετά τη μάχη των υπογραφών, ξεκινά ο πραγματικός πόλεμος, όπως λένε όλα τα επιτελεία των υποψηφίων στη Θεσσαλονίκη. Ενας πόλεμος που έχει ιδιαιτερότητες στην πόλη του Βορρά λόγω της ισχυρής παρουσίας τόσο του καραμανλικού μπλοκ όσο και του Απ. Τζιτζικώστα.

Είναι γεγονός ότι η «σφήνα» Τζιτζικώστα τάραξε τα νερά στην περιοχή, καθώς ο περιφερειάρχης διατηρεί εκεί ισχυρές δυνάμεις σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, κομματικού μηχανισμού, αλλά και τοπικών κοινωνιών. Ας μην ξεχνάμε ότι τον περασμένο Μάιο, στη μάχη των περιφερειακών εκλογών, συγκέντρωσε –έχοντας κόντρα την επίσημη Ν.Δ.– το εντυπωσιακό 71%. Ετσι, όλα τα προγνωστικά τον φέρνουν κοντά σε ένα καλό αποτέλεσμα στον Βορρά.

Ωστόσο, και ο Β. Μεϊμαράκης θεωρείται παίκτης στη Θεσσαλονίκη, λόγω και της ισχυρής παρουσίας των καραμανλικών. Αναμένεται, δε, να έχει μαζί του σχεδόν όλους τους βουλευτές (φανερά ή υπόγεια), πλην της Ελ. Ράπτη, που είναι πιο κοντά στον περιφερειάρχη. Πολλοί «γαλάζιοι», πάντως, όπως ο Δ. Βαρτζόπουλος, θα κάνουν διακριτικά την επιλογή τους. Ο ψυχίατρος διατηρεί καλές σχέσεις με τους στενούς συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη από την εποχή της ΟΝΝΕΔ (Μπαλλάς) και της διακυβέρνησης Σαμαρά (Αμπατζόγλου και Καλλίρης), έχει όμως πολύ καλές προσωπικές σχέσεις και με τον αδελφό του Απ. Τζιτζικώστα, Μανώλη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ