Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τζιτζικώστας: «Θέλω τη ΝΔ ”πυρήνα” της αλλαγής που απαιτεί η κοινωνία. Κοινωνικός φιλελευθερισμός η ιδεολογία μας»

«Έχει περάσει η εποχή των ηγετών όπως τους ξέραμε στο παρελθόν και όπως προσπαθούν κάποιοι να μιμηθούν σήμερα με αποτελέσματα ανάλογα κάθε κακής απομίμησης», υποστηρίζει ο 37χρονος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας«Η Νέα Δημοκρατία είναι η κεντροδεξιά παράταξη της χώρας και αυτό που σχεδιάζω εγώ είναι να γίνει και σύγχρονη», δηλώνει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε ως υποψήφιος για το αξίωμα του προέδρου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αυτό», όπως αναφέρει στην Καθημερινή της Κυριακής, «σημαίνει κοινωνικός φιλελευθερισμός, ώστε να έχουν πραγματικά όλοι την ευκαιρία τους να πάρουν τα εφόδια για να βρουν τη θέση τους σε μια οικονομία που παράγει πλούτο, προκειμένου με τη σειρά της να υποστηρίζει τα δικαιώματα όλων».

Όπως υποστηρίζει «αυτό σήμερα δεν υπάρχει, καθώς πέρα από την κρίση, βιώνουμε μια παρακμή από τις χρόνιες βλάβες που προκάλεσαν η αναξιοκρατία, οι πελατειακές σχέσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η διαφθορά, η δαιμονοποίηση της επιχειρηματικότητας».

Και, όπως συμπεραίνει, «αν η Νέα Δημοκρατία καταφέρει να σταθεί απέναντι σε όλα αυτά όπως αναλογεί στη σύγχρονη Κεντροδεξιά, οι πολίτες θα της δώσουν και την εντολή να τα κάνει πράξη».

Σύμφωνα με τον 37χρονο βορειοελλαδίτη πολιτικό «η εποχή των ηγετών, έτσι όπως τους ξέραμε στο παρελθόν και, πολύ περισσότερο, όπως προσπαθούν κάποιοι να μιμηθούν σήμερα με αποτελέσματα ανάλογα κάθε κακής απομίμησης, έχει περάσει».

Γι΄ αυτό και ο ίδιος αναφερόμενος στο δικό του βασικό κριτήριο για τη διεκδίκηση της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας, «εκτός από όσα πρέπει να θεωρούνται αυτονόητα για να κατανοεί κανείς σε βάθος την πολύπλοκη πραγματικότητα, είναι να μην αντιλαμβάνεται τη Νέα Δημοκρατία ως ένα παλιό κόμμα εξουσίας, αλλά ως τον πυρήνα της αλλαγής που απαιτεί η κοινωνία».

Ο κ. Τζιτζικώστας δηλώνει ότι στάθμισε πολύ το γεγονός ότι έχει κώλυμα εκλογιμότητας έως και το 2019, αλλά επιμένει ότι αυτό δεν είναι αποτρεπτικό, επιχειρηματολογώντας ότι «οι μεγάλες συγκρούσεις τα επόμενα χρόνια δεν θα αφορούν τους εφαρμοστικούς νόμους για τις υποχρεώσεις της χώρας, αλλά το να υιοθετήσουμε μια νέα νοοτροπία».

Προσθέτει ότι «υπάρχει τρόπος και ιστορικά προηγούμενα, και στην Ελλάδα όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, να ανταποκρινόμαστε στις σημαντικές θεσμικές λειτουργίες του Κοινοβουλίου», επισημαίνοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει πολύ υψηλού επιπέδου στελέχη με τεράστια γνώση του κοινοβουλευτισμού». Εκτιμά επίσης ότι πολιτική προτεραιότητα του νέου προέδρου κόμματος είναι «να μπορεί να δίνει τις μάχες στην κοινωνία, εκεί ακριβώς που ηττηθήκαμε».

Ο νεότερος υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ, υποστηρίζει ακόμη ότι, όπως και με την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια θεώρησε μεγαλύτερο πρόβλημα την «άρνηση να γυρίσουμε σελίδα», έτσι και τώρα προτάσσει την ανάγκη «να αλλάξουμε γενιά στη Νέα Δημοκρατία» και να μην συντηρείται η επετηρίδα.

protothema.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ – Spoiler: Χωρίζει τον Μάκη και γίνεται ζευγάρι με τον Όθωνα

Ανατρεπτικές εξελίξεις στη συνέχεια της σειράς ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ  που βλέπουμε στο MEGA Θα δούμε τη Λίνα και τον Όθωνα να γίνονται τελικά ζευγάρι. Ο Μάκης θα συνεχίσει να...