Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βλάχος και Σταϊκούρας στηρίζουν Μεϊμαράκη για πρόεδρο της ΝΔ

Θέση στην εσωκομματική «μάχη» για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας πήρε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Με δήλωση του, ο βουλευτής αναφέρει ότι στηρίζει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σημειώνοντας ωστόσο, ότι τιμά και σέβεται όλους τους υποψήφιους, αλλά και το κάθε μέλος ή φίλo που θα συμμετάσχει στη διαδικασία.

«Εκτιμώ ότι ο κ.Μεϊμαράκης παρέχει εγγύηση ότι η Νέα Δημοκρατία, στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, σε συνθήκες δημοκρατικής ενότητας, συνθετικής πολυσυλλεκτικότητας και αποτελεσματικότητας, θα προχωρήσει άμεσα, ταχύτατα και συντεταγμένα, στα εξής: 1)στην ενιαία και αποτελεσματική άσκηση του ρόλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, 2)στην θεσμική, δομική και λειτουργική διεύρυνση και εμβάθυνση της εσωκομματικής δημοκρατίας και στο πραγματικό άνοιγμα του Κόμματος στην έκφραση νέων ρευμάτων ιδεών, σκέψεων και κοινωνικών δυνάμεων, 3)στην ποιοτική και αποτελεσματική, οργανωτική και προγραμματική προετοιμασία του Κόμματος, ώστε να είναι ακόμη πιο έτοιμο για κάθε ενδεχόμενη πολιτική εξέλιξη, 4)στον εφοδιασμό της Ελληνικής κοινωνίας με νέο συλλογικό όραμα, σύγχρονο σύστημα αξιών, στρατηγικό πολιτικό σχέδιο, πρόγραμμα και κουλτούρα συνεννόησης» τονίζει μεταξύ άλλων .

Βλάχος: Ο Μεϊμαράκης εξασφαλίζει την ενότητα και την ομοψυχία

Την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα στηρίξει και ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος. Μιλώντας στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο κ.Βλάχος είπε χαρακτηριστικά «Πιστεύω ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης περισσότερο από κάθε άλλον, εξασφαλίζει την ενότητα και την ομοψυχία. Κι αυτό δεν το λέω γιατί είναι φίλος. Θα έλεγα ότι δεν είναι ο πιο φίλος μου από τους τέσσερις υποψήφιους… Πιστεύω ότι είναι και γνώστης της πραγματικότητας του κόμματος, ούτως ώστε να προχωρήσει σε όλες εκείνες τις αλλαγές που θα οδηγήσουν τη ΝΔ σε ανασυγκρότηση, σε κάτι διαφορετικό. Τα κόμματα με τις παλιές τους δομές έχουν ξεπεραστεί».

Σχολιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, ο κ.Βλάχος υποστήριξε ότι «αυτή η κυβέρνηση, δεν είναι κυβέρνηση τετραετίας. Μακάρι να το καταφέρει, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται εξακολουθεί να κινείται στα πλαίσια μιας απέραντης σύγχυσης και εκτός πραγματικότητας. Άρα η ΝΔ οφείλει το συντομότερο δυνατό να ετοιμαστεί και να είναι παρούσα στην κρίσιμη στιγμή, τότε που φαντάζομαι ότι θα υπάρξει πάλι πολιτική ρευστότητα και πολιτικές εξελίξεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ