Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κάποιοι στη Συγγρού δεν έχουν καταλάβει τι θέλει ο κόσμος

Μετά από 41 χρόνια ζωής στη Νέα Δημοκρατία δεν έχουν μάθει ότι δεν πρέπει να ρίχνουν χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Αποφεύγουν να δουν την πραγματικότητα, ότι είναι ένα κόμμα που μοιάζει με γεροντομπεμπέκα η οποία δεν ξέρει τι λέει, τι κάνει και πως το κάνει. Κάτι σαν την… κυρά Τασία μοιάζει και η ΝΔ που αδυνατεί να αντιληφθεί την πραγματικότητα.

Κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα εντός της ΝΔ άρχισαν να παίζουν παιχνίδια πολύ βρόμικα, ειδικά από τότε που ο Τζιτζικώστας «τόλμησε» να πάει κόντρα στα γνωστά μαγαζάκια που θεωρούν το κόμμα ιδιοκτησία τους.

Η πρώτη «μπιστολιά» στον αέρα ήταν ότι ο Τζιτζικώστας είναι Περιφερειάρχης, δεν μπορεί να είναι βουλευτής μέχρι το 2019 και δεν θα μπορεί να εκπροσωπήσει τη ΝΔ μέσα στη Βουλή. Μα απ’ όσα είδαμε στις προγραμματικές αλλά και όλο το διάστημα των τελευταίων πέντε μηνών, πιο πολύ θα κάνει αντιπολίτευση ο… Καμμένος και ο Λεβέντης παρά ο Βαγγέλας, ο Μητσοτάκης ή ο Άδωνις. Τους έχει φάει το πολύ το κυριλέ… και η προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η δεύτερη πρόκληση κατά του Περιφερειάρχη, η οποία είναι και γκάφα για την ίδια τη ΝΔ, είναι ότι διέρρευσαν οι κύκλοι της Συγγρού ότι ο Σαμαράς θα γίνει κάτι σαν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και στενός συνεργάτης του Τζιτζικώστα. Έτσι, συνεχίζουν, θα εξαργυρωθεί η στήριξη που παρέχει ο πρώην πρωθυπουργός στον Περιφερειάρχη. Μα είναι τόσο ανόητοι; Θα γίνει ο Σαμαράς εκπρόσωπος του Τζιτζικώστα; Ο πρώην πρωθυπουργός θα πηγαίνει στη Βουλή και θα αντιπαρατίθεται με τον Τσίπρα με εντολή του αρχηγού; Αυτά είναι βλακείες.

Όπως βλακείες, αλλά επικίνδυνες, είναι αυτές που γίνονται σε ότι αφορά το πώς και γιατί κατέβηκε ο Τζιτζικώστας. Ο ένας λέει ότι τον κατέβασε ο Γλίξμπουργκ γιατί δεν μπορεί ο ίδιος. Ο άλλος ότι είναι προϊόν συμφωνίας του Ιβάν Σαββίδη, του ΠΑΣΟΚ και άλλων επιχειρηματιών του χώρου. Προφανώς δε μπορούν να αντέξουν το… fair play. Η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα από τον γκρεμό και κανείς δεν αξίζει τίποτε. Όλων η δουλειά θα ήταν να πάει μπροστά η χώρα κι όχι πώς να στήσουν ψεύτικες ειδήσεις. Αντιθέτως τα χαλκεία της Συγγρού αν και μπορούν να παίξουν μπάλα για όλους, ισότιμα, δεν θα το κάνουν επειδή δεν ξέρουν να παίζουν τίμια. Τις επόμενες ημέρες θα δούμε κι άλλα χτυπήματα κάτω από τη μέση και σε βάρος του Τζίτζι. Μέχρι και δημοσκοπήσεις που θα έχουν συγκεκριμένο στόχο, να επηρεάσουν την κοινή γνώμη, θα δούμε.

Ακόμη και αυτή η «ύπουλη» επίθεση φιλίας του Βαγγέλα κρύβει σκοπιμότητες. Καλεί τον Τζιτζικώστα στην Κ.Ο. του κόμματος θέλοντας να τον εκθέσει και να υπενθυμίσει στον κόσμο της ΝΔ ότι είναι εξωκοινοβουλευτικός και υπάρχει πρόβλημα. Παράλληλα, βάζει Άδωνι και Κυριάκο εκπροσώπους του κόμματος για τον προϋπολογισμό, ενισχύοντας το προφίλ τους και πιστεύοντας ότι κόβουν ψήφους από τον περιφερειάρχη.

Όλα αυτά τα παιχνιδάκια δείχνουν πανικό. Δείχνουν ότι δεν υπάρχει αιδώς στη ΝΔ η οποία παραπαίει και αντί να δείξει ομόνοια και καλό πνεύμα, εμφανίζονται να είναι οι χειρότεροι εχθροί. Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τι θέλει ο κόσμος, ποιους ζητά και γιατί δεν επηρεάζεται από επικοινωνιακά τερτίπια.

Αλλά ο απλός νεοδημοκράτης δεν τσιμπάει εύκολα και θα τους απαντήσει στην κάλπη τα εξής: Αν προτιμούμε την ανατροπή και την έξοδο ή τέλμα. Αν οι ηλικιωμένοι θα κάνουν κουμάντο για πάντα κι αν υπάρχει ελπίδα μιας πραγματικής επανάστασης στο κόμμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 133-134-135

Δείτε τι θα συμβεί στα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς της ΕΡΤ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 133-134-135 Επεισόδιο 133 Η Κερασία μη μπορώντας να αντέξει το βάρος της αποκάλυψης...