Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι περιπέτειες του Τσίπρα στην Αμερική: Ο καφές, η χαμένη αίθουσα και… η συνομιλία στα όρθια! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Το πολυήμερο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ έλαβε τέλος και ο πρωθυπουργός γύρισε στο πόστο του και στα καθήκοντά του!

Ομογενειακά μέσα μας αποκαλύπτουν τώρα την περιπετειώδη τελευταία ημέρα που πέρασε στη Νέα Υόρκη προκειμένου να ενημερώσει τους δημοσιογράφους για την παρουσία του εκεί με αφορμή την 70η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Το newgreektv.com αποκαλύπτει το παρασκήνιο με την αίθουσα που δεν παραχωρήθηκε, το καφέ και η συνομιλία στα όρθια.

Στο πολυτελές Westin Hotel, κοντά στην περίφημο σταθμό της Grand Central, όπου και διέμενε, έδωσε ραντεβού με τους δημοσιογράφους ελληνικών και ομογενειακών ΜΜΕ ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας κατέφτασε τελικά με μια καθυστέρηση περίπου δυο ωρών και συνάντησε άμεσα τους δημοσιογράφους.

Εκεί βρισκόταν αρκετά νωρίτερα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος μάλιστα είχε κάνει και σχετικές επίσημες δηλώσεις.

Το πρόβλημα για τον κ. Τσίπρα και τους παρευρισκόμενους ήταν ότι δεν υπήρχε μια ήσυχη και διαθέσιμη αίθουσα για να διεξαχθεί η ενημέρωση με άνεση.

Όταν λοιπόν το επιτελείο του Πρωθυπουργού τού υπέδειξε μια αίθουσα δίπλα από το λόμπι, ο Πρωθυπουργός ειδοποιήθηκε ότι δεν θα μπορούσε να την χρησιμοποιήσει πριν από τις 8 το βράδυ.

Τότε, κοίταξε το ρολόι του και αντελήφθη ότι… δεν θα προλάβαινε.

Τελικώς, προτιμήθηκε η λύση του μπαρ του ξενοδοχείου, όπου ο Πρωθυπουργός παρήγγειλε έναν εσπρέσο και κάθισε σε τραπέζι μαζί με τους ρεπόρτερ. Κάποιοι ήταν κοντά, κάποιοι πιο μακριά και άλλοι αναγκαστικά όρθιοι.

Όμως, από ένα σημείο και μετά η δυνατή μουσική δυσκόλευε το έργο των ρεπόρτερ, που προσπαθούσαν να ακούσουν ή να ηχογραφήσουν τον Πρωθυπουργό.

Κατόπιν, κι όταν πια η μουσική έγινε πιο δυνατή, ο κ. Τσίπρας προτίμησε να συνεχίσει την ενημέρωση στο λόμπι του ξενοδοχείου.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός εμφανίστηκε… χαλαρός – χωρίς γραβάτα και σακάκι – ενώ μέσα στο μπαρ κάποιοι θαμώνες ρωτούσαν ποια είναι αυτή η… τόσο μεγάλη παρέα και ποιος είναι αυτός ο άνδρας που τον ακούν με τόση προσοχή!

paraskhnio.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ