Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΗ ΝΔ! Το μέτωπο των τριών κατά Μεϊμαράκη!

Μετά από μια συνεδρίαση θρίλερ η η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Ν.Δ. ανακοίνωσε λίγο πριν τις 10 το βράδυ την ημερομηνία των εκλογών για τον νέο πρόεδρο.

Συγκεκριμένα οι εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 22 Νοεμβρίου και αν χρειαστούν επαναληπτικές εκλογές, ο δεύτερος γύρος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Ανδρέας Παπαμιμίκος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων για τη συμβολή τους ώστε να καταλήξουν σε ομόφωνη απόφαση. Η ΚΕΦΕ της ΝΔ θα συνεδριάσει ξανά τη Δευτέρα στις 15:00 προκειμένου να «κλείσουν» διαδικαστικά θέματα.

Τα αγκάθια

Η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ ήταν πολύωρη αφού είχε δύο βασικά αγκάθια να αντιμετωπίσει. Τα άδεια ταμεία του κόμματος και τις τεχνικές λεπτομέρειες για το αδιάβλητο της διαδικασίας που απαιτούν χρόνο και χρήμα για να διευθετηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις πρώτες προσφορές που έχουν πάρει από τεχνικές εταιρείες για την διοργάνωση της εκλογικής διαδικασίες (κομπιούτερ, διασύνδεση online, λογισμικό κλπ) τα μέλη της ΚΕΦΕ υπολογίζουν το κόστος να ξεκινά από 400.000 έως 600.000 για 1.200 – 1.300 κάλπες. Επίσης οι εταιρείες έχουν ενημερώσει ότι χρειάζονται ένα μήνα για να είναι όλα έτοιμα από την ημέρα που λάβουν το τελικό ok.

Μέτωπο κατά Μεϊμαράκη

Την ίδια ώρα οι εκπρόσωποι του Απόστολου Τζιτζικώστα, του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη έχουν κοινό μέτωπο απέναντι στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη που δείχνει να διατυπώνει ενστάσεις σχετικά με το πόσες κάλπες θα στηθούν, αλλά και τα εκλογικά κέντρα που θα δημιουργηθούν καθώς το «γαλάζιο» ταμείο είναι άδειο.

Στον αντίποδα οι τρεις άλλοι υποψήφιοι θέλουν να ακολουθηθούν όσα έγιναν το 2009, όπου είχαν στηθεί 1500 σε 1000 εκλογικά κέντρα. Ωστόσο όπως λέει η πλευρά Μεϊμαράκη, τότε προσήλθαν να ψηφίσουν 800 χιλιάδες μέλη και φίλοι του κόμματος και εκτιμούν πως ο αριθμός αυτός θα είναι πολύ μικρότερος σε αυτές τις εσωκομματικές εκλογές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ