Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Καμμένος: Στον εισαγγελέα 19 υποθέσεις διαφθοράς – Εξετάζεται εθελοντική στράτευση γυναικών

Στον εισαγγελέα έχουν αποσταλεί ήδη 19 υποθέσεις διαφθοράς από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος. Όπως είπε, μάλιστα, έχουν ήδη γίνει συλλήψεις και έχουν ανοίξει λογαριασμοί, ενώ προανήγγειλε αλλαγές στο νόμο για τις προμήθειες.

Παράλληλά, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι έχουν αποδευσμευθεί τα χρήματα που δικαιούται το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, και βρίσκονται ήδη σε λογαριασμό του Υπουργείου Οικονομικών για να αποδοθούν.

Μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων, ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση εξετάζει την εθελοντική στράτευση γυναικών, ενώ ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει νέα δομή στις Ένοπλες Δυνάμεις, διευκρινίζοντας ότι αυτό θα πρέπει να γίνει τόσο για δημοσιονομικούς, αλλά κυρίως για επιχειρησιακούςλόγους.

«Ο λαός στήριξε δύο κόμματα από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους που έχουν ένακοινό όραμα: την Ελλάδα», είπε, κάνοντας λόγο για μία «ισχυρή κυβέρνηση», η οποία «θα επαναφέρει την εμπιστοσύνη στους θεσμούς», ενώ ζήτησε την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Για τη στρατιωτική βιομηχανία είπε ότι η ΕΑΒ έχει αποκτήσει νέα συμβόλαια και τα ΕΑΣ ανοίγονται πια σε όλο τον κόσμο, ενώ υπογράμμισε ότι τα 34 δισ. περιουσία του Ταμείου των Ενόπλων Δυνάμεων, που απέφεραν έσοδα μόλις 1 εκατ. ευρώ το χρόνο, παραχωρούνται προς αξιοποίηση, ώστε να αποφέρουν έσοδα για να δημιουργηθούνκατοικίες για το μόνιμο προσωπικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ