Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δημοσκόπηση Pulse: Μόλις στο 1% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Αρνητικά αξιολογεί η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών την επτάμηνη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ – Εκτός Βουλής οι ΑΝΕΛ

Μάχη στήθος με στήθος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας δείχνει νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action24.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 26% και η ΝΔ 25%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και το ΚΚΕ 5% αντίστοιχα, η Λαϊκή Ενότητα με 4%, και η Ένωση Κεντρώων με 3%. Σύμφωνα με τα στοιχειά της έρευνας, εκτός Βουλής βρίσκονται οι ΑΝΕΛ που λαμβάνουν 2,5%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 10,5%.

Στην πρόθεση με αναγωγή επί των εγκύρων, τα αντίστοιχα ποσοστά έχουν ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 27,5%, ΝΔ 26,5 %, ΧΑ 6,5%, Ποτάμι 5,5%, ΚΚΕ 5,5%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 5,5%, ΛΑ.Ε. 4,5%, Ενωση Κεντρώων 3%, ΑΝ.ΕΛ 2,5%

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, αρνητικά αξιολογεί η πλειοψηφία των πολιτών την επτάμηνη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με 68%, ενώ θετικά την αξιολογεί το 28%.

Ακόμη, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, κατά 24%, επιθυμεί να προκύψει από τις εκλογές κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και άλλα κόμματα. Το 21% επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας με πρώτη τη ΝΔ, το 17% κυβέρνηση συνεργασίας με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 17% επιθυμεί αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ και το 8% αυτοδυναμία Νέας Δημοκρατίας.
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται με 36% έναντι 32% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Σημαντική είναι η παράσταση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 50%, έναντι 36% της ΝΔ.

Τέλος, στο ερώτημα σχετικά με την παραμονή της χώρας στο ευρώ, υπέρ της δραχμής τοποθετείται το 22% της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ, της αναμέτρησης της 25ης Ιανουαρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ