Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κλειδί οι αναποφάσιστοι

Στη μάχη των αναποφάσιστων ρίχνονται από σήμερα και για 20 ημέρες ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Σύμφωνα μάλιστα με τα δημοσκοπικά στοιχεία, σε αυτήν την μάχη, για ευνόητους λόγους και για πρώτη φορά, συμμετέχει και ένα τρίτο κόμμα, η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η δεξαμενή των αναποφάσιστων σε πολλές δημοσκοπήσεις φτάνει και το 14% και πάνω από το 8% είναι ψηφοφόροι που στις 25 Ιανουαρίου ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με δεδομένη τη χαμηλή συσπείρωση του κόμματος του κ. Τσίπρα -αγγίζει σήμερα το 55%- συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού σημειώνουν ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας «περνά μέσα από τη δυνατότητα μας να πείσουμε αυτούς που μας ψήφισαν στις 25 Ιανουαρίου να μας δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία».

Το δίλλημα «Τσίπρας ή Μεϊμαράκης» στοχεύει ακριβώς αυτήν τη δεξαμενή των ψηφοφόρων ενώ το «νέο ή παλιό» έχει στόχο τη δεξαμενή των κάτω των 30 ετών.

Στη Ν.Δ. ετοιμάζονται να απαντήσουν με το δικό τους πρόγραμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα το παρουσιάσει επίσημα ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης την προσεχή Κυριακή στην Αθήνα και όχι την μεθεπόμενη στη ΔΕΘ επειδή δεν θα υπάρξει χρόνος μέχρι τις εκλογές για να «περάσει» στον κόσμο. Η παρουσίασή του μάλιστα δεν θα γίνει στο Ζάππειο, για να αποφευχθούν και οι αυτονόητοι συνειρμοί.

Οι εκτιμήσεις των επιτελείων των δύο κομμάτων είναι ότι την εκλογική μάχη θα την κρίνουν οι αναποφάσιστοι και ο αριθμός των κομμάτων που θα εισέλθουν στη νέα Βουλή. Αν δηλαδή θα υπάρξει μια πιθανή αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, αν θα έχουμε μια επανάληψη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ ή αν θα πάμε για πρώτη φορά σε μια κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού» με πρωθυπουργό τρίτο πρόσωπο.

Σε αυτήν την περίπτωση το όνομα του κ. Γιάννη Δραγασάκη έρχεται ξανά στο προσκήνιο, ενώ αν επιλεγεί όνομα εκτός του ΣΥΡΙΖΑ ακούγεται αυτό του Γιώργου Προβόπουλου. Σε κάθε περίπτωση οι αναποφάσιστοι είναι εκείνοι που θα κρίνουν τη μάχη και για αυτήν τη δεξαμενή των ψηφοφόρων το επόμενο 20ήμερο θα είναι καθοριστικό.     


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ Β ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 116 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του β κύκλου της δραματικής σειράς εποχής Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ που βλέπουμε στον ALPHA ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ 116 Ο Χρήστος απαριθμεί στον Χριστόφορο όλα τα...