Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Ζαλίζει» τα κομματικά επιτελεία η αδιευκρίνιστη ψήφος

Στους αναποφάσιστους και στην αποχή ρίχνουν το βάρος τους τα κομματικά επιτελεία της Κουμουνδούρου και της Συγγρού, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα ποσοστά των ψηφοφόρων που θα αποφασίσουν την τελευταία στιγμή, παραμένουν διψήφια.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν μία εικόνα απόλυτου ντέρμπι και η ερχόμενη Κυριακή, εάν επιβεβαιωθούν οι μετρήσεις, οι ψηφοφόροι που θα αποφασίσουν πάνω από την κάλπη, θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών, τον νικητή αλλά και την τύχη των μικρότερων κομμάτων.

Το ζητούμενο για τους επιτελείς της Κουμουνδούρου, είναι η επιστροφή των ψηφοφόρων που στήριξαν το κόμμα τον Ιανουάριο, αλλά δηλώνουν ότι δεν έχουν πειστεί από τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως μετά την υπογραφή της συμφωνίας. Χθες ο Αλέξης Τσίπρας από την ομιλία του στη Λάρισα έδωσε ιδιαίτερο βάρος στους νέους ψηφοφόρους και τους αναποφάσιστους, θέτοντας τα διλήμματα της ερχόμενης Κυριακής.

Δεν πρέπει να διευκολυνθεί το σχέδιο της Αριστερής παρένθεσης είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι δεν πρέπει να σπαταληθεί καμία ψήφος. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να αντισταθεί σθεναρά και θα το κάνει ακόμα πιο έντονε τις επόμενες ημέρες στην ρητορική της ΝΔ αλλά και άλλων μικρότερων κομμάτων που θέλουν να παρουσιάσουν την εικόνα ότι όλα τα κόμματα είναι ίδια. Χθες ο Αλέξης Τσίπρας από τη Λάρισα αναφέρθηκε με εμφατικό τρόπο στις διαφορές των κομμάτων τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που μπορεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων αλλά και να πατάξει τη διαθφορά και την διαπλοκή. «Όποιος την Κυριακή μείνει σπίτι του και δεν ψηφίσει, στην πράξη ψηφίζει την επιστροφή του καθεστώτος που βύθισε τη χώρα 40 χρόνια τώρα στη χρεοκοπία. Γιατί αφήνει εκείνον που θα πάει στην κάλπη να ψηφίσει και για αυτόν. Έτσι, ο κ. Μεϊμαράκης, ο κ. Σαμαράς και όλο το συνάφι της διαπλοκής, θα έχουν κερδίσει δύο ψήφους: εκείνου που πήγε και τους ψήφισε και εκείνου που δεν πήγε και δεν μας ψήφισε. Και το ερώτημα της Κυριακής είναι απλό : Ποιους επιθυμούμε να μας κυβερνήσουν την επόμενη τετραετία ;Η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ ;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι επιτελείς της Συγγρού, παρακολουθώντας τα ποσοστά του κόμματος να ανεβαίνουν και την απήχηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αυξάνεται, επιχειρεί να αποδομήσει τον Αλέξη Τσίπρα, ώστε να κερδίσει από τους ψηφοφόρους που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο ή τουλάχιστον να τους αποτρέψει από το να ξαναψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Βασικός στόχος είναι κερδίσει ξανά εκείνους που την αποδοκίμασαν τον Ιανουάριο και για αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ επιχειρεί να αντλήσει από την “ψήφο διαμαρτυρίας”.

Η ΝΔ εστιάζει στις υποσχέσεις που είχε δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν τηρήθηκαν, στην προσπάθεια να αποδομηθεί ο Αλέξης Τσίπρας και βασικό επικοινωνιακό όπλο είναι οι μετεκλογικές συνεργασίες. Η ΝΔ εμφανίζεται πρόθυμη για το «καλό της χώρας», να συνεργαστεί και με τον ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρξει «κυβερνητική σταθερότητα».

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές, και εφόσον μέχρι σήμερα έχουν αποτραπεί τα μεγάλα λάθη, οι στρατηγικές των κομμάτων έχουν αναπτυχθεί και τα βασικά μηνύματα έχουν διαδοθεί, αυτό που θα κρίνει την εκλογική αναμέτρηση και την ψήφο των αναποφάσιστων, φαίνεται να είναι το πρόσωπο που θα αναλάβει τη θέση του στο Μαξίμου και γι’ αυτό και οι δύο βασικοί διεκδικητές της διακυβέρνησης τονίζουν ότι «την Κυριακή ψηφίζουμε για πρωθυπουργό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ