Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η δόξα είναι εφήμερη

Κακό να πιστεύεις στη νίκη στις εκλογές δεν είναι. Ούτε καν να εκτιμάς ότι θα πας πολύ καλύτερα απ’ ότι αξίζεις ή πολύ καλύτερα απ’ ότι περίμεναν οι αντίπαλοί σου. Ως εκ τούτου η ΝΔ ό,τι κι αν πετύχει στις κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου είναι προς όφελός της, αρκεί βεβαίως να μην θεωρηθεί μεγάλη νίκη ένα ποσοστό 22%-25%…

Ωστόσο, κάποιοι στη Ρηγίλλης και την Συγγρού μαζί θα πρέπει να μαζευτούν λίγο και να μαζέψουν και τους κλακαδόρους που είναι ανεξέλεγκτοι. Μια μόνο καλή δημοσκόπηση, η οποία όπως και οι άλλες αμφισβητούνται για ευνόητους λόγους, ήταν αρκετή για να θυμηθούν στη ΝΔ τον κακό τους εαυτό.

Πανηγύρια, υπερφίαλες δηλώσεις και μια ευφορία που εν πάση περιπτώσει δεν δικαιολογείται από πουθενά. Και βεβαίως αστειότητες με συνθήματα που μπορεί να φέρνουν γέλιο αλλά προκαλούν και αρνητικούς συνειρμούς.

Πριν μερικά χρόνια ο Γιώργος Βουλγαράκης ή «κύριος τίμιο και ηθικό» που πρόσφατα επανέκαμψε στη ΝΔ, είχε πάει σε συγκέντρωση της ΔΑΠ όπου εκεί φώναζαν «βρέξει – χιονίσει η ΔΑΠ θα σας γα…ει». Ο Βουλγαράκης χαιρόταν σα μικρό παιδί αλλά όλοι ξέρουμε την τύχη του ίδιου και της Νέας Δημοκρατίας εκείνα τα χρόνια.

Προχθές, σε μια έξαρση αλαζονείας κλακαδόροι του Μεϊμαράκη που αναθάρρησαν με τα γκάλοπ άρχισαν να φωνάζουν το… ευρηματικό σύνθημα «Βαγγέλη είσαι σέξι και σκίσε τον Αλέξη». Προφανώς κάποιοι πιστεύουν ότι με το να ανασύρουν προεκλογικές τακτικές του παρελθόντος θα συσπειρώσουν και θα νικήσουν, αγνοώντας τελικά τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Και κυρίως το γεγονός ότι ο μέσος Έλληνας πολίτης που έχει περάσει έξι δραματικά χρόνια δεν θέλει να ξεσκίσει κανείς κανέναν. Αλλά θέλει να πάψει να τον ξεσκίζουν όλοι και αυτός να μένει απαθής.

Σοβαρές κυβερνήσεις θέλει, σταθερές, με πρόγραμμα, σύστημα, λιγότερο λαϊκισμό και κουβέντες και τα κεφάλια κάτω από ταπεινότητα και κυρίως από την πολύ δουλειά. Επειδή στη ΝΔ λοιπόν μπορεί πράγματι να είναι ξανά στον προθάλαμο της εξουσίας ας κάτσουν να σκεφτούν αν όλος αυτός ο παλαιοκομματισμός που βαφτίζεται «αμεσότητα, επιστροφή στο λαό» και άλλα τέτοια είναι καλός την παρούσα χρονική στιγμή.

Αν η Ελλάδα έχει χώρο και χρόνο για μια ακόμη πολιτική αντιπαράθεση στείρα η οποία θα χειροτερεύσει την κατάσταση της οικονομίας και τίποτε άλλο.

Μήπως στη ΝΔ να ρίξουν μια ματιά στο παρελθόν να δουν τι πλήγωσε τον ελληνικό λαό και δεν τους εμπιστεύεται; Και μάλιστα εμπιστεύεται έναν απίστευτο ψευτοαριστερό που τους πουλάει παραμύθια;

Από το 2012 μέχρι το 2014 έγιναν πολλά λάθη αλλά αναγνωρίζεται και η σκληρή δουλειά χωρίς φανφάρες, συνθήματα και ανοησίες. Σώθηκε η Ελλάδα παρ’ ότι στη συνέχεια παραδόθηκε στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ. Ας κάνουν λοιπόν την αυτοκριτική τους στο… ιστορικό κτίριο ή σε όποιο άλλο κτίριο επιθυμούν αλλά τουλάχιστον ας βάλουν το κόμμα σε μια τάξη και κυρίως ας δουν τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

Οι αστειότητες ας δοθούν στον Τσίπρα και την παρέα του. Η ΝΔ πρέπει να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό όσο σκληρή κι αν είναι. Γιατί η πρόσκαιρη ευφορία μπορεί εύκολα να καταλήξει σε τραγωδία και τότε… θα πέσουν γιαούρτια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ