Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έσκασε η βόμβα: Πήρε Μπερμπάτοφ ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ απασφάλισε πριν από λίγο τη βόμβα του καλοκαιριού: Ο σούπερ σταρ Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ είπε οριστικά το ΝΑΙ και έρχεται στην Τούμπα!

Η βόμβα έσκασε. Μπορεί στο πρώτο άκουσμα να μην είναι αμέσως πιστευτό. Ούτε καν πειστικό. Κι όμως είναι οριστικό. Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ είναι παίκτης του ΠΑΟΚ.

Η ανάγκη του Δικέφαλου για την απόκτηση ενός φορ «φώναζε» πως ήταν επιτακτική και μετά το τέλος της διορίας των μεταγραφών μία έντονη δυσαρέσκεια υπήρχε στους κύκλους των οπαδών του ΠΑΟΚ. Είχαν όμως γνώση οι φύλακες. Κι όταν ο Σαββίδης με τον Αρνεσεν και τον Τούντορ εγκατέλειψαν την υπόθεση Μποάκιε (που κατέληξε στην Ολλανδία τελικά), ήξεραν ότι βολιδοσκοπούν κάτι πολύ μεγαλύτερο, κάτι που για τα ελληνικά δεδομένα έμοιαζε ασύλληπτο. Ανέλαβαν ρίσκο, αλλά τους βγήκε. Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, ο πιο περιζήτητος από τους ελεύθερους επιθετικούς που βρίσκονταν στην αγορά, είναι παίκτης του ΠΑΟΚ. Κι ο Δικέφαλος σκόρπισε τον ενθουσιασμό στον κόσμο του, ολοκληρώνοντας την πιο μεγάλη μεταγραφή του καλοκαιριού στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η προσέγγιση είχε γίνει και χθες ο ΠΑΟΚ κατέθεσε μία απίστευτη πρόταση στον Βούλγαρο… Ηταν λογικό όμως, αυτός να περιμένει μέχρι και την ύστατη ώρα, προκειμένου να εξαντλήσει τις πιθανότητές του να επιστρέψει στην Πρέμιερ Λιγκ, το πρωτάθλημα στο οποίο διακρίθηκε με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η ομάδα που ενδιαφέρθηκε πολύ έντονα ήταν η Αστον Βίλα και ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις μαζί του…

Υπήρχε όμως, συνέχεια κάτι που του τριβέλιζε το μυαλό. Και δεν ήταν άλλο από την πρόταση του ΠΑΟΚ, που είχε κάνει την απόλυτη υπέρβαση σε όλα. Παρά το γεγονός ότι η Βίλα ασχολήθηκε πολύ σοβαρά μαζί του, ο Βούλγαρος στράικερ το ξανασκέφτηκε κι αφού η πίεση που του άσκησαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ήταν ταυτόχρονα, δελεαστική, γοητευτική μα συνάμα διακριτική. Το «ψήσιμο» δεν σταμάτησε ποτέ, έστω κι αν όλοι γνώριζαν ότι βρίσκεται στην Αγγλία και μία ανάσα μακριά από την υπογραφή συμβολαίου στην Πρέμιερ.

Και κάπως έτσι έγινε η μεγάλη ανατροπή. Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι μέχρι και την ύστατη ώρα, φίλαθλοι διάφορων ομάδων σε ολόκληρη την Ευρώπη, από την Τότεναμ και την Αρσεναλ, μέχρι και τη Μαρσέιγ, ζητούσαν και παρακαλούσαν τους μάνατζερ των ομάδων τους να τον αποκτήσουν.

Ο ΠΑΟΚ όμως ήταν ο μεγάλος κερδισμένος, χάρη στην επιμονή, την μεθοδικότητα και το πείσμα που επέδειξε.

Ο Μπερμπάτοφ έρχεται στην Ελλάδα σε ηλικία 34 ετών, έχοντας όμως διατηρήσει το στάτους του σε πολύ υψηλό επίπεδο, καθώς πέρσι στην Γαλλία ήταν από τους κορυφαίους παίκτες της Μονακό. Είναι ένας από τους πιο δεινούς στράικερ των Ευρωπαϊκών γηπέδων, καθώς σε 477 αγώνες στα πρωταθλήματα της Βουλγαρίας (ΤΣΣΚΑ Σόφιας), της Γερμανίας (Μπάγερ Λεβερκούζεν), της Αγγλίας (Τότεναμ, Μάντσεστερ Γ., Φούλαμ) και της Γαλλίας (Μονακό), έχει σημειώσει 208 γκολ!!!!

Πέρσι με τη Μονακό, σε 38 αγώνες, είχε 13 τέρματα…

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στον ΠΑΟΚ, μαζί με τα μπόνους, θα εισπράξει περί τα 2 εκ ευρώ, ενώ είναι ήδη ο παίκτης με το υψηλοτερο συμβόλαιο στη Σούπερ Λίγκα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ