Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Διαμαντίδης: Το αποφάσισα, σταματάω το μπάσκετ

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πράσινη», ο Δημήτρης Διαμαντίδης αποκάλυψε ότι πήρε τη μεγάλη απόφαση και την προσεχή άνοιξη (σε ηλικία 36 ετών) θα κλείσει τη μεγάλη καριέρα του.

Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» ευχήθηκε ν’ αποχαιρετήσει τον κόσμο με την κατάκτηση τίτλων, ωστόσο τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός υπήρχε πριν και θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά από τον ίδιο.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Δημήτρης Διαμαντίδης στην εφημερίδα «Πράσινη»

Δημήτρη, έχεις αφήσει να εννοηθεί πως σκέφτεται να σταματήσει στο τέλος της χρονιάς. Είναι ειλημμένη η απόφασή σου;

«Δεν το σκέφτομαι περισσότερο, είναι ειλημμένη απόφαση. Θέλω να παίξω έναν ακόμη χρόνο. Θέλω να τελειώσει την καριέρα μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο στόχος μου είναι να είμαι υγιής πάνω από όλα και μετά άμα μπορέσω να βοηθήσω και εγώ από τη μεριά μου την ομάδα. Σίγουρα αν καταφέρουμε να κατακτήσουμε κάποιο τίτλο ή τίτλους αυτό θα είναι το καλύτερο τέλος για μένα».

Έχεις συνειδητοποιήσει τι είναι αυτό που μας λες; Το έχεις… χωνέψει μέσα σου;

«Μέσα μου δεν το έχω καταλάβει ακόμα το “σταματάω” γιατί δεν το έχω ζήσει. Σίγουρα ξέρω πως θα μου λείψει το μπάσκετ γιατί είναι αυτό που κάνω τόσα χρόνια, ο τρόπος της ζωής μου, αυτό που αγαπάω, η ζωή μου κυλά γύρω από αυτό. Αν εξαιρέσεις τα τελευταία δυόμιση – τρία χρόνια που είμαι παντρεμένος και έχω κάνει τη δική μου οικογένεια. Τα παιδιά μου και η οικογένειά μου παίζουν τον μεγαλύτερο ρόλο. Σίγουρα θα μου λείψει όμως το μπάσκετ. Πολύ. Το πώς θα είναι και όλα τα σχετικά θα το δούμε όταν έρθει εκείνη η ώρα».

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού και δεινότερα οι Έλληνες φίλαθλοι αδυνατούν να πιστέψουν πως του χρόνου δεν θα υπάρχει παίκτης – Διαμαντίδης. Το καταλαβαίνεις από τη μεριά σου;

«Εντάξει δε νομίζω πως μπορεί ο κόσμος να μην μπορεί να φανταστεί το μπάσκετ χωρίς εμένα. Παίκτες, έρχονται, φεύγουν, σταματάνε, αυτή είναι η ζωή. Παίκτες θα βγαίνουν και θα συνεχίζεται αυτή η διαδικασία. Ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να σταματήσει από έναν παίκτη. Ο Παναθηναϊκός είναι ο Παναθηναϊκός και είναι μία ομάδα η οποία θα συνεχίσει να υπάρχει. Παίκτες οι οποίοι ήταν ή είναι στην ομάδα παίζουν για όσο καιρό μπορούν. Έτσι είναι αυτά. Είναι η φυσιολογική ροή των πραγμάτων. Δεν είναι κάτι για μένα. Θα σταματήσω και ο Παναθηναϊκός θα υπάρχει. Παίκτες, διοίκηση, προπονητές, ο κόσμος που είναι πάντα παρών στην ομάδα και τη βοηθάει απίστευτα όλα αυτά τα χρόνια. Τίποτε δεν θα αλλάξει».

Έχεις κάνει ήδη τον απολογισμό σου δηλαδή;

«Σίγουρα φεύγω γεμάτος. Δεν κοιτάζω ακόμη πίσω. Δόξα τω Θεώ η καριέρα μου τα είχε όλα και το μεγαλύτερο κομμάτι της είχε πάρα πολλές επιτυχίες και χαρές στην ομάδα μου, τον Παναθηναϊκό. Και με την Εθνική ομάδα έχω ζήσει απίστευτες στιγμές. Δεν περίμενα ποτέ πως θα τα ζήσω όλα αυτά. Σίγουρα φεύγω γεμάτος. Δηλαδή όταν θα φύγω, θα είμαι γεμάτος. Μακάρι να είμαι και υγιής, να τελειώσει η χρονιά με υγεία και κάποιες επιτυχίες».

Έχεις σκεφτεί πως θα είναι η επόμενη μέρα για τον Δημήτρη μετά το μπάσκετ;

«Για να πω την αλήθεια δεν το έχω σκεφτεί ακόμη. Είναι ένα θέμα που το συζητάω με την οικογένειά μου πως θα είναι και όλα τα σχετικά. Ακόμη όμως δεν έχω σταματήσει, έχω έναν χρόνο ακόμη. Όταν έρθει εκείνη η ώρα θα δούμε».

Υπάρχει στο μυαλό σου η ενασχόληση με το άθλημα από άλλο μετερίζι, από ένα άλλο πόστο;

«Να σου πω την αλήθεια δεν είναι η σκέψη μου να παραμείνω στον μπάσκετ. Να είμαι σε κάποια θέση. Τώρα επειδή παλιά έχω πει μεγάλα λόγια και στο τέλος έγιναν άλλα, ας περιμένουμε. Η πρώτη μου σκέψη όμως είναι να μην μείνω στο μπάσκετ σε κάποιο συγκεκριμένο ρόλο ή πόστο».

Κουράστηκες;

«Μετά τη δημιουργία της οικογένειάς μου αρχίζω να κουράζομαι λίγο με τα ταξίδια και όλα αυτά που έχει η ζωή του αθλητή. Μου λείπει η οικογένεια και τα παιδιά μου. Είμαι μακριά και κάπου εκεί αρχίζεις να κουράζεσαι ψυχολογικά. Το σωματικό κομμάτι είναι απολύτως φυσιολογικό. Άλλωστε, αυτή είναι η δουλειά σου. Πρέπει να κουραστείς για να είσαι έτοιμος να παίξεις».

iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ