Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το Ποτάμι: Ο Νικηφόρος Διαμαντούρος επικεφαλής στο Επικρατείας

Μια σημαντική προσωπικότητα, έθεσε ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας ο Σταύρος Θεοδωράκης. Πρόκειται για τον Νικηφόρο Διαμαντούρο, γνωστό από τη θητεία του στον Συνήγορο του Πολίτη.

Επίσης ο Σταύρος Θεοδωράκης τοποθέτησε στο Επικρατείας, μεταξύ άλλων, τον Μάνο Ματσαγγάνη, τον Γιώργο Χρονά, τον Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον Παναγιώτη Βλάχο, 


Η Ρίκα Βαγιάνη τοποθετήθηκε τελικά στο ψηφοδέλτιο του νομού Μαγνησίας, ο Κώστας Παταβούκας θα κατέλθει ως υποψήφιος βουλευτής στο νομό Τρικάλων, ενώ στην Α’ Αθηνών θα κατέβει η Λενιώ Μυριβήλη.

Ποιος είναι ο Νικηφόρος Διαμαντούρος

Γεννημένος στην Αθήνα στις 25 Ιουνίου 1942, είναι Έλληνας ακαδημαϊκός που υπηρετεί ως Ευρωπαίος διαμεσολαβητής (European Ombudsman) με έδρα το Στρασβούργο, Σπούδασε αρχικά στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα και έλαβε το μεταπτυχιακό (1969) και διδακτορικό (1972) του τίτλο από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Υπήρξε ο δεύτερος Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής από την ίδρυση του θεσμού με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Για πρώτη φορά εκλέχτηκε στη θέση του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την 1η Απριλίου 2003. Επανεξελέγη για πενταετή θητεία τον Ιανουάριο του 2005 και ξανά στις 20 Ιανουαρίου 2010 για άλλα 4 χρόνια

Κατά την περίοδο 1995 – 1998 διετέλεσε πρόεδρος του Ελληνικού τμήματος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) και την περίοδο 1998 – 2003 υπηρέτησε ως ο πρώτος Συνήγορος του Πολίτη της Ελλάδος. Από το 1993 είναι Καθηγητής της Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το όνομά του ήταν στα επικρατέστερα για την Πρωθυπουργία το Νοέμβριο του 2011, εφόσον δεν υπήρχε συμφωνία με τον Λουκά Παπαδήμο.

iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ