Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στέφανος Μάνος: Ο Τσίπρας απευθύνεται σε ηλίθιους, τρεις φορές δεν τήρησε το νόμο

«Οι νόμοι πρέπει να τηρούνται λέει ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος σε ηλιθίους», γράφει ο Στέφανος Μάνος και δίνει τρία παραδείγματα.

Παραθέτω τρία δημοσιεύματα που σχετίζονται με τον ΕΝΦΙΑ:

(α) 14/11/2014 Capital
“Με την απόφαση της ολομέλειας του Συμβούλιου της Επικρατείας Νο 1055/2014 το ΣτΕ:
«Διαπιστώνει ότι η Διοίκηση έχει παραλείψει παρανόμως να προβεί στην επιβαλλομένη από το άρθρο 41.1 του Νόμου 1249 του 1982 έκδοση αποφάσεως αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών της χώρας.
Αναβάλει την έκδοση οριστικής αποφάσεως και τάσσει στη Διοίκηση εξάμηνη προθεσμία από την κοινοποίηση της παρούσας απόφασης προκειμένου να προβεί στην άνω οφειλόμενη ενέργεια».”

(β) 27/5/2015 iefimerida
“Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, η Νάντια Βαλαβάνη είπε: «Είμαστε στο τέλος. Θεωρώ ότι σε ένα 15νθήμερο θα μπορώ να έχω καταθέσει ένα νομοσχέδιο για θέματα δημόσιας περιουσίας στη Βουλή, που ένα τμήμα της θα αποτελεί και υπόθεση της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών με βάση και τις κατευθύνσεις του Συμβουλίου Επικρατείας».”

(γ) 16/9/2015 Ημερησία
“Αμέσως μετά τις εκλογές θα αρχίσουν να αποστέλλονται (σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Αλεξιάδη) τα ηλεκτρονικά «ραβασάκια» της εφορίας για τον ΕΝΦΙΑ του 2015. Ο φόρος δεν άλλαξε φέτος και θα υπολογίζεται με βάση τις αντικειμενικές αξίες οι οποίες επίσης δεν έχουν αναπροσαρμοστεί εδώ και 8 χρόνια αν και θεωρούνται πλασματικές.”

iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ