Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μόλις 1% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ. Λεβέντης, Λαφαζάνης εντός, Καμμένος εκτός βουλής

Στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά είναι 22,2% και 21,2%, αντίστοιχα – Μπαίνουν στη Βουλή Λεβέντης και Λαφαζάνης, εκτός ο Καμμένος

Σημαντικά ευρήματα προκύπτουν από την πρώτη προεκλογική δημοσκόπηση της Metron Analysis, καθώς η διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, τόσο στην πρόθεση όσο και στην εκτίμηση ψήφου, φαίνεται πως είναι οριακή.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ με ποσοστά 22,2% έναντι 21,2%. Στο 6,4% βρίσκεται η Χρυσή Αυγή, στο 5,1% το Ποτάμι, στο 4,5% το ΚΚΕ, στο 4,1% το ΠΑΣΟΚ, στο 3,8% η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, στο 3,1% η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου, με ποσοστό μόλις 1,7%.

Αντίστοιχα, στην εκτίμηση ψήφου, τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής:

– ΣΥΡΙΖΑ 29,0%
– ΝΔ 27,8%
– Χρυσή Αυγή 8,3%
– Ποτάμι 6,7%
– ΚΚΕ 5,9%
– ΠΑΣΟΚ 5,4%
– Ένωση Κεντρώων 4,9%
– Λαϊκή Ενότητα 4,1%
– ΑΝΕΛ 2,3%

Στην έρευνα της Metron Analysis οι πολίτες καλούνται επίσης να τοποθετηθούν έναντι των χαρακτηρισμών «μνημονιακός» – «αντιμνημονιακός», που είχαν κυριαρχήσει τα προηγούμενα χρόνια στο δημόσιο διάλογο μεταξύ των κομμάτων, αλλά και σε μια σειρά από άλλα ερωτήματα, όπως την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, τις κυβερνήσεις αυτοδυναμίας ή συνεργασίας και το δίλημμα ευρώ ή δραχμή.

Η δημοσκόπηση θα δημοσιευθεί το Σάββατο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ