Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Mετράμε μέρες από την απόλυτη χρεοκοπία;

Είναι τέτοια η κατάσταση της Ελλάδας που σήμανε συναγερμό στον Λευκό Οίκο ενώ επανέρχονται στο προσκήνιο οι πληροφορίες για νέο Σχέδιο Μάρσαλ με στόχο να αντιμετωπισθεί η ανθρωπιστική κρίση.

Ο Λευκός Οίκος, ο οποίος κι αυτός με την σειρά του δηλώνει απογοητευμένος εξαιτίας του ρωσικού φλερτ της ελληνικής κυβέρνησης, θα επιχειρήσει να περιορίσει όσο γίνεται τις συνέπειες της ολοσχερούς χρεοκοπίας. Σ΄αυτή τη φάση πάντως ο στόχος του Ομπάμα είναι ταυτόσημος με εκείνον της Mέρκελ: Aμφότεροι θέλουν να ξεμπερδεύουν το συντομότερο με την κυβέρνηση Τσίπρα την οποία θεωρούν Δούρρειο Ιππο της Μόσχας στην Ευρώπη.

Ο Ομπάμα λοιπόν-σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ-συγκαλεί μια σειρά συσκέψεων με συμμετοχή 40 παραγόντων της ελληνικής ομογένειας.

Mε τον τρόπο αυτό, η Ουάσιγκτον υποδηλώνει έμπρακτα για μια ακόμη φορά το έντονο ενδιαφέρον της για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας μετά τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου με τους εταίρους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο, κατά τη σύσκεψη ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Denis McDonough και ανώτεροι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και η αρμόδια για τους χειρισμούς της Ελλάδας στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας Caroline Atkinson, θα συζητήσουν την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα με τους παράγοντες της ομογένειας.

«Αυτή είναι η πρώτη σε σειρά συνομιλιών για την οικονομική κατάσταση της χώρας κι οι απόψεις σας είναι ιδιαίτερα σημαντικές», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πρόσκληση του Λευκού Οίκου.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται σε συνέχεια των επαφών των κυπριακής καταγωγής παραγόντων της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας με αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, στις 15 και 16 Ιουλίου στην Ουάσιγκτον.

Στις 30 Σεπτεμβρίου η Ομάδα Ελληνικών Θεμάτων του Κογκρέσου (Hellenic Caucus) διοργανώνει ειδικό φόρουμ για την Ελλάδα στην Ουάσιγκτον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ