Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΓΚΑΜΠΑΛΑ 2-2 Δεν τα κατάφερε

Ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με την Καμπάλα στο “Α. Νικολαΐδης” και γνώρισε έναν από τους πιο ταπεινωτικούς αποκλεισμούς της ιστορίας του.
Η εικόνα του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με την περυσινή συνταγή του 4-4-2 σε ρόμβο (δεξί μπακ ο Χρήστος Μπούρμπος αντί του τραυματία Γενς Βέμερ, “εξάρι” ο Γιώργος Κουτρουμπής, σε ελεύθερο ρόλο ο Σωτήρης Νίνης), ενώ ο Σέρχιο Σάντσεθ επανήλθε στο αρχικό σχήμα.

Οι “πράσινοι” άσκησαν πίεση από το ξεκίνημα και μόλις στο 3ο λεπτό, από την σπουδαία προσπάθεια του Νάνο που έκλεψε την μπάλα, ο Νίνης πλάσαρε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και την έστειλε στο αριστερό δοκάρι του Ντμίτρο Μπεζοτόσνι.

Εντούτοις, η Καμπάλα έμελλε να πάρει το προβάδισμα και να μπει σε θέση οδηγού για την πρόκριση, όταν με τη συμπλήρωση 6 λεπτών, ο Ρικαρντίνιο εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Ντάνιελ Πράνιτς έχασε τον Ντοντό, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει με κεφαλιά.

Η “πράσινη” κατοχή ήταν σταθερά πάνω από 55% και δεδομένου ότι οι φιλοξενούμενοι έκαναν πολλά λάθη η δικαίωση ήρθε στο 34ο λεπτό με εν κινήσει βολέ του Μάρκους Μπεργκ, έπειτα από χαμηλή σέντρα του Νίκου Καρέλη.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με ένα ακόμα δοκάρι για τον Παναθηναϊκό, αυτή τη φορά με κεφαλιά του Βιτάλι Βερνίντουμπ προς τα πίσω.

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν διαφορετική, αφού οι παίκτες του Αναστασίου δεν πάτησαν πολλές φορές περιοχές και σαν να μην έφτανε αυτό, με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Στάθης Ταυλαρίδης βγήκε αριστερά για να μαρκάρει, ο Σάντσεθ έμεινε μόνος με δύο αντιπάλους, αφού ο Μπούρμπος δεν κάλυψε και ο ανενόχλητος Ντοντό ξανάδωσε το προβάδισμα στην Καμπάλα.

Επτά λεπτά αργότερα, ο Αναστασίου έβαλε τον Μλάντεν Πέτριτς αντί του Ντάνιελ Πράνιτς, ο οποίος αποδοκιμάστηκε, τον Βίκτορα Κλωναρίδη αντί του Καρέλη και άλλαξε τη διάταξη σε 4-2-2-2 (Πέτριτς και Νίνης έπαιξαν λίγο πιο πίσω από Κλωναρίδη και Μπεργκ).

Πολλές λάθος πάσες από πλευράς Παναθηναϊκού, δυνατά μαρκαρίσματα, διακοπές και έντονες αποδοκιμασίες των οπαδών σημάδεψαν το επόμενο τέταρτο της αναμέτρησης, ώσπου ένα σουτ του Νάνο στο 78′ (σε κομπίνα ενός φάουλ με τον Νίνη) κόντραρε, κατέληξε στα δίχτυα του ξεγελασμένου Μπεζοτόσνι και έβαλε εκ νέου το “τριφύλλι” σε τροχιά πρόκρισης.

Οι “πράσινοι” προσπάθησαν να απειλήσουν με σέντρες, ο Μπεργκ έχασε κλασική ευκαιρία στο 89ο λεπτό, αλλά το 2-2 παρέμεινε μέχρι τέλους και ο ταπεινωτικός αποκλεισμός δεν αποφεύχθηκε.
MVP

Ο Ντοντό λόγω των δύο γκολ, ωστόσο συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους παίκτες της Καμπάλα για το επίτευγμά τους.
Αδύναμος κρίκος

Ο Παναθηναϊκός.
Σχόλιο

Οι “πράσινοι” είχαν διάθεση σε ένα μεγάλο μέρος του αγώνα, αλλά τι να το κάνεις αν η αμυντική λειτουργία (όχι μόνο από την τετράδα της άμυνας) είναι επιπέδου… Γ’ Εθνικής. Περαιτέρω αγωνιστικό σχόλιο δεν μπορεί να γίνει στην παρούσα φάση. Μόνο μία παρατήρηση. Κάποτε οι φίλοι του Παναθηναϊκού αγχώνονταν σε αγώνες κόντρα σε μεγαθήρια όπως ο Άγιαξ, η Μπαρτσελόνα, η Άρσεναλ, η Γιουβέντους, η Λίβερπουλ, η Γιουνάιτεντ και τώρα είτε αγχώνονται απέναντι σε κάποια Καμπάλα είτε ακόμα χειρότερα: έχουν πάθει ανοσία.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος (77′ Λαγός), Νάνο, Ταυλαρίδης, Σάντσεθ, Κουτρουμπής, Ζέκα, Πράνιτς (67′ Πέτριτς), Νίνης, Μπεργκ, Καρέλης (67′ Κλωναρίδης).

Καμπάλα (Χριχόρτσουκ): Μπεζοτόσνι, Στάνκοβιτς, Βερνίντουμπ, Ρικαρντίνιο, Σαντίγκοβ, Ζετς (85′ Ζαμάλοβ), Ντασντεμίροβ, Γκάι, Ζένιοβ, Ντοντό, Αντόνοβ.

contra.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ