Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΟΚ 3-1 ΝΕΑ ΤΡΙΑΡΑ Ο ΠΑΣ ΚΑΙ… ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ!

Για να μπορέσεις να κερδίσεις, αρχικά θα πρέπει να βάλεις γκολ. Ο ΠΑΟΚ το έβαλε, αλλά αυτό έγινε όταν όλα είχαν τελειώσει. Αν δεν βάλεις, θα πρέπει τουλάχιστον να μην δεχθείς και σήμερα οι Θεσσαλονικείς δεν δέχθηκαν μόνο ένα αλλά τρία. Από αυτά το ένα με τραγική έξοδο του Όλσεν και το άλλο με αυτογκόλ του Σάμπο.

Τα λάθη αυτά εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο εξαιρετικός ΠΑΣ, με τους Γιαννιώτες μετά το περσινό 3-0, να κερδίζουν πετυχαίνουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά 3 γκολ στους «ασπρόμαυρους» και να επικρατούν με 3-1 πετυχαίνοντας την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Νίκη που ακόμα δεν έχει η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ, η οποία σε σχέση με τα παιχνίδια της στην Ευρώπη, εντός συνόρων δείχνει στα πρώτα δύο ματς ένα εντελώς διαφορετικό προς το κακό πρόσωπο. Χωρίς αρχή και τέλος, με λάθη στην άμυνα, χωρίς τον παίκτη να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, χωρίς τίποτα, εκτός της δημιουργίας φάσεων, που όμως από την στιγμή που λείπει ο σκόρερ είναι ανούσιες φάσεις.

Δεν πέρναγε τίποτα από τον Βελλίδη

Η αλήθεια πάντως είναι πως σήμερα οι Θεσσαλονικείς έκαναν φάσεις και πάλεψαν σε αντίθεση με το ματς απέναντι στην Ξάνθη στη Τούμπα, όμως έπεσαν πάνω σε έναν καταπληκτικό Βελλίδη. Ο έμπειρος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έπιανε ό,τι πήγαινε στο τέρμα του κρατώντας το μηδέν μέχρι τις καθυστερήσεις και όταν δέχθηκε το γκολ είχαν όλα κριθεί. Οι αποκρούσεις του Βελλίδη έφεραν την νευρικότητα στους φιλοξενούμενους που έβλεπαν πως δεν μπορούσαν να τον νικήσουν με τίποτα.

Η αξία του νικημένου, δόξα στον νικητή…

Μεγάλο όνομα ο ΠΑΟΚ, μεγάλη ομάδα, όμως; σήμερα στους Ζωσιμάδες όλα τα μπράβο, αξίζουν να δοθούν στους παίκτες του Γιάννη Πετράκη. Οι Ηπειρώτες αφού αρχικά πέρασαν αλώβητοι το πρώτο μέρος και έχοντας προηγηθεί μετά από γκάφα του Όλσεν, έκαναν ό,τι ήθελαν στην επανάληψη και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει ακόμα μεγαλύτερη νίκη. Το κυριότερο είναι πως απέδειξαν πως μπορούν να συνεχίσουν να βρίσκονται σε τόσο υψηλό επίπεδο, παρότι και φέτος δεν πήραν άδεια και δεν μπόρεσαν να ενισχυθούν όσο θα ήθελαν.

«Δώρο» Όλσεν και 1-0

Η μεγάλη διαφορά του σημερινού αγώνα ήταν οι δύο τερματοφύλακες. Από την μία ο Όλσεν που κάθε του έξοδος ήταν κίνδυνος-θάνατος και από την άλλη ο Βελλίδης που σταματούσε κάθε προσπάθεια των φιλοξενούμενων. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν μόλις από το 4′ όταν μετά από πλάγιο άουτ, ο Όλσεν… κατάφερε να μην διώξει την μπάλα και ο Μανιάς με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Από εκείνο το σημείο και ως το τέλος του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι πίεσαν θέλοντας να ισοφαρίσουν, όμως είδαν τόσο τον Βελλίδη, όσο και τον Στρούνα (έκοψε πάνω στην γραμμή το τακουνάκι του Βίτορ στο 31′), να τους παίρνουν την μπουκιά από το στόμα.

Ο Σάμπο το έκανε ακόμα χειρότερο και το αποτελείωσε ο Ζάιρο

Και εκεί που ο Ίγκορ Τούντορ θα περίμενε πως οι παίκτες του θα αντιδρούσαν ήρθε ο Σάμπο στο 51′ να κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα σκοράροντας εναντίον της ομάδας του. Ο νεοαποκτηθείς μεσοεπιθετικός στην προσπάθειά του να διώξει το γύρισμα του Ακόστα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Όλσεν κάνοντας το 2-0.

Δέκα λεπτά αργότερα, τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ έγιναν ακόμα χειρότερα όταν ο Ζάιρο διεκδίκησε την μπάλα με τον αγκώνα από τον Μπέριο με συνέπεια να δεχθεί την δεύτερη κίτρινη και να αφήσει την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΣ, με τον Μανιά στο 75′ να βρίσκει τον Τσάβες και αυτός να νικάει τον Όλσεν και να κάνει το 3-0.

Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενο ήταν να πετύχουν το γκολ της… τιμής, με τον Βίτορ στην καθυστερήσεις να μειώνει με προβολή σε 3-1 και τους γηπεδούχους ελάχιστα λεπτά πιο μετά να πανηγυρίζουν μια μεγάλη νίκη, τόσο αναφορικά με την διάστασή της, όσο φυσικά και αναφορικά με τον αντίπαλό τους.

gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ