Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κλήρωση Champions League: Με Μπάγερν, Άρσεναλ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ ο Ολυμπιακός. Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα

Τους «κανονιέρηδες» της Άρσεναλ, τη βαυαρική «μηχανή» της Μπάγερν Μονάχου και την κροατική Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα αντιμετωπίσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός, ο οποίος τοποθετήθηκε στο Group F της φετινής διοργάνωσης.

Η προσπάθεια του Ολυμπιακού ξεκινά κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου, την οποία οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχθούν στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Μετά τη Μπάγερν στο ξεκίνημα, οι Πειραιώτες θα ταξιδέψουν στο Λονδίνο για το πρώτο ματς κόντρα στην Άρσεναλ, ενώ ακολουθούν τα δύο πολύ κρίσιμα παιχνίδια εκτός και εντός έδρας με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Στις δύο τελευταίες στροφές του γκρουπ, οι Πειραιώτες θα παίξουν στην «Allianz Arena» (5η αγωνιστική) με τους πρωταθλητές Γερμανίας και θα κλείσουν (6η) με τους «κανονιέρηδες» στο Καραϊσκάκη.

Αναλυτικα το πρόγραμμα του 6ου ομίλου όπως ανακοινώθηκε από την UEFA
Τετάρτη 16/9: Ολυμπιακός – Μπάγερν
Τρίτη 29/9: Άρσεναλ – Ολυμπιακός
Τρίτη 20/10: Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Ολυμπιακός
Τετάρτη 4/11: Ολυμπιακός – Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Τρίτη 24/11: Μπάγερν – Ολυμπιακός
Τετάρτη 9/12: Ολυμπιακός – Άρσεναλ

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μία δύσκολη κλήρωση, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να αντεπεξέλθουν απέναντι σε δύο μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Τόσο η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, όσο και οι Λονδρέζοι του Αρσέν Βενγκέρ έχουν ενισχυθεί σημαντικά, έχουν διατηρήσει τον βασικό κορμό των ποδοσφαιριστών τους, έχουν παίκτες παγκόσμιας κλάσης στο ρόστερ τους και υψηλούς στόχους.

Από την άλλη, η ύπαρξη της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στον όμιλο προσφέρει τη δυνατότητα στους πρωταθλητές Ελλάδας να εξασφαλίσουν την 3η θέση και να δώσει τη μάχη του για τη 2η θέση, γνωρίζοντας τις δυσκολίες που υπάρχουν. Στον Πειραιά πιστεύουν ότι αν η ομάδα παρουσιάσει το καλό της πρόσωπο, μπορεί να εξαντλήσει τις πιθανότητές της και να είναι εκείνη που θα «τσεκάρει» το δεύτερο εισιτήριο για τη συνέχεια του θεσμού.

Η διαδικασία της κλήρωσης των ομίλων του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ ξεκίνησε ακριβώς στις 16:45, όπως ήταν προγραμματισμένη. Ο Ολυμπιακός βρισκόταν στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, ενώ για πρώτη φορά φέτος, επικεφαλής των οκτώ ομίλων θα είναι οι πρωταθλήτριες των οκτώ πρώτων χωρών στην ειδική βαθμολογία της UEFA.

Η διαμόρφωση των ομίλων έχει ως εξής:

GROUP A
Παρί Σεν Ζερμέν
Ρεάλ Μαδρίτης
Σαχτάρ
Μάλμε

GROUP B
PSV Αϊντχόβεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Βόλφσμπουργκ

GROUP C
Μπενφίκα
Ατλέτικο Μαδρίτης
Γαλατασαράι
Αστάνα

GROUP D
Γιουβέντους
Μάντσεστερ Σίτι
Σεβίλλη
Γκλάντμπαχ

GROUP E
Μπαρτσελόνα
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Ρόμα
Μπάτε Μπόρισοφ

GROUP F
Μπάγερν Μονάχου
Άρσεναλ
Ολυμπιακός
Ντιναμό Ζάγκρεμπ

GROUP G
Τσέλσι
Πόρτο
Ντιναμό Κιέβου
Μακάμπι Τελ Αβίβ

GROUP H
Ζενίτ
Βαλένθια
Λιόν
Γάνδη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 128 (VIDEO)

Δείτε σε video το νέο επεισόδιο της σειράς Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 128 Ο Λοΐζος τρομοκρατημένος από την επίθεση εναντίον του αποφασίζει να ζήσει ελεύθερος αγκαλιάζοντας απόλυτα την...