Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ηχηρό «κανόνι» στις μεταφορές εν μέσω θέρους –Ποια ελληνική εταιρεία έβαλε λουκέτο

Αφού προκάλεσε εντονότατα παράπονα τις τελευταίες ημέρες –επιβάτες εγκλωβίστηκαν εν μέσω θέρους- ανακοίνωσε τη διακοπή της λειτουργίας της

Ο λόγος για την SkyGreece Airlines S.A η οποια στην ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει ότι “αναστέλει προσωρινά το σύνολο των λειτουργιών της καθώς αντιμετώπισε σειρά οικονομικών προβλημάτων λόγω των οικονομικών εξελίξεων στην Ελλάδα το καλοκαίρι”.

Η SkyGreece συνέδεε από τον Μάιο την Αθήνα με το Τορόντο και το Μόντρεαλ, ενώ τον Ιούνιο εγκαινίασε την πρώτη υπερατλαντική πτήση από τη Θεσσαλονίκη προς το Τορόντο.

Ωστόσο, τα προβλήματα με τις πτήσεις της εταιρείας είχαν αρ- χίσει να γίνονται αισθητά το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα την ακύρωση προχθές της πτήσης από το αεροδρόμιο Μακεδονία προς το Τορόντο.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η ίδια πτήση είχε αναβληθεί για «τεχνικούς λόγους» και είχε πραγματοποιηθεί, με τέσσερις μέρες καθυστέρηση, την Κυριακή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι λόγω οικονομικής στενότητας και παρότι οι πλη- ρότητες ήταν ικανοποιητικές, η SkyGreece αναγκάστηκε να λειτουργεί μόνο με ένα αεροσκάφος, το Boeing 767-300 «Ταξιάρχης», καθώς δεν μπόρεσε να εντάξει στον στόλο της, μέσω laesing, ένα airbus 340, τον «Αγιο Δημήτριο».

«Παρά την άμεση και δραματική μείωση στις πωλήσεις των εισιτηρίων, ως συνέπεια της ελληνικής οικονομικής κρίσης (σ.σ.: προφανώς αναφέρεται στην περίοδο των capital controls), οι ιδρυτές της εταιρείας εργάστηκαν ακούραστα για να διατηρήσουν τις προγραμματισμένες υπηρεσίες.

Δυστυχώς, ως αποτέλεσμα πρόσφατων τεχνικών ζητημάτων, η εταιρεία αντιμετωπίζει τώρα μία πολυήμερη καθυστέρηση και σημαντικές επιπρόσθετες δαπά- νες. Η διοίκηση της SkyGreece δηλώνει με λύπη ότι πρέπει προσωρινά να σταματήσει όλες τις λειτουργίες της, αλλά αναμένει σύντομα να τις επαναλάβει. Οι επιβάτες θα πρέπει να επικοι- νωνήσουν με τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα για να κανονί- σουν εναλλακτικό ταξίδι και διαμονή», επισημαίνεται σε σχετι- κή ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η SkyGreece Airlines S.A., ιδρύθηκε το 2012 και ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2014. Οι ιδρυτές της αποτελούν μια ομάδα ανθρώπων από την Ελλάδα, το Καναδά, την Αμερική, τη Κροατία και την Ουγγαρία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ