Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΚΟΥΡΙΕΣ: “ΔΥΟ ΓΙΑ ΕΝΑ”! Του Στέλιου Φενέκου

Απορίας άξιο είναι γιατί δεν έχει επιτευχθεί ακόμη μία καλή συμφωνία για το χρυσό στις Σκουριές, που να καλύπτει τους περιβαλλοντικούς όρους, τις επιχειρηματικές προσδοκίες και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας!

Κάθε λογική κυβέρνηση με ικανότητες αποτελεσματικής διαχείρισης θα είχε επιτύχει να βρει μία ικανοποιητική για όλους συνισταμένη!

Όμως οι ψευδόμενοι λαϊκιστές πολιτικοί και τοπικοί άρχοντες, επέλεξαν να αξιοποιούν την αντιπαλότητα αυτή για ψηφοθηρία.

Ποιά πλευρά μαζεύει τους περισσότερους ψηφοφόρους; Εε αυτή θα υποστηρίξουμε!

Τωρα αν οι Σκουριές έχουν μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες, εάν πολλές χιλιάδες εργαζομένων δεν θά έχουν δουλειά, εάν χάνονται πλουτοπαραγωγικοί πόροι, ελάχιστα ενδιαφέρει τους φαύλους πολιτικάντηδες.

Θα μπορούσε η κυβέρνηση να ζητήσει συγκεκριμένους ρεαλιστικούς περιβαλλοντικούς όρους. Η τεχνολογία επιτρέπει την βελτίωσή και εφαρμογή τους.

Πχ. Η απαίτηση “για κάθε δένδρο που κόβεται να φυτεύονται δύο” σε παρακείμενη και σωστα επιλεγμένη περιοχή.

Να γίνεται αμεση αποκατάσταση του περιβάλλοντος μετά το πέρας κάθε δράσης εξόρυξης και επεξεργασίας!

Να γίνονται τακτικοί αυστηροί έλεγχοι για το εάν τηρούνται οι δεσμεύσεις και συμφωνίες.

Δυστυχώς όμως οι πολιτικοί μας επιλέγουν την εύκολη ψηφοθηρία παρά την κοπιώδη δουλειά και την ανάληψη του απαιτούμενου πολιτικού κόστους ώστε να επιτευχθεί μία καλή συμφωνία για όλους και οπωσδήποτε για τη χώρα μας, που εξακολουθεί να μην εκμεταλλεύεται τους πλουτοπαραγωγικούς της πόρους!

Στέλιος Φενέκος 
Πρόεδρος Κοινωνίας Αξιών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ