Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο περί των όλων κύβος… του Άδωνι Γεωργιάδη

Ο Θουκυδίδης στο Ε’ βιβλίο του, στον περίφημο διάλογο Αθηναίων/Μηλίων έχει έναν πολύ ενδιαφέροντα συλλογισμό: “εάν την ώρα που θα πρέπει να αποφασίσεις εάν θα διακινδυνεύσεις, έχεις να χάσεις μόνον ότι σου περισσεύει, τότε έως αυτού του σημείου θα φθάσει η ζημιά σου, εάν όμως έχεις να χάσεις τα πάντα, τότε σε ένα πέταγμα του κύβου κρίνεται όλη σου η ύπαρξη…”

Νομίζω αυτή η σκέψη είναι αρκετή για να διαλύσει κάθε αμφιβολία για το γιατί πρέπει κάποιος συμπαθεί δεν συμπαθεί τη ΝΔ, να ψηφίσει ΝΔ στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Δεν έχει νομίζω νόημα εδώ εγώ να απαριθμήσω την ζημία που έκαναν αυτοί οι επτά μήνες στην οικονομία μας, το έχουν άλλωστε κάνει ικανότεροι εμού. Σημειώστε όμως ότι η ζημία αυτή δεν τελειώνει μόνον σε αυτά καθαυτά τα χρήματα που χάθηκαν, και είναι πολλά δισεκατομμύρια, αλλά και στην βλάβη που υπέστη το όνομα της Ελλάδος, όπου στο εξωτερικό μέσα σε επτά μήνες έγινε κυριολεκτικά παγκόσμιος περίγελος. Και μάλιστα αυτό οι του Τσίπρα το ονόμασαν, “Αξιοπρέπεια”…

Επίσης δεν έχει κανένα νόημα να σας θυμίσω τί έλεγε η ΝΔ προ των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου ότι θα συνέβαινε εάν τυχόν κέρδιζε τις εκλογές ο Τσίπρας (Ακόμη θυμάμαι όχι μόνον το γνωστό προεκλογικό μας σποτ, για το οποίο τόση κριτική δεχθήκαμε τότε, και το πόσο τελικά δυστυχώς επιβεβαιώθηκε)…

Σήμερα θα σας παρουσιάσω τις δύο βασικές δεσμεύσεις της ΝΔ εάν τελικά ο λαός μας εμπιστευθεί και μας δώσει την πρώτη θέση στις εκλογές, διότι λόγω του εκλογικού νόμου και των 50 εδρών που δίδονται στο πρώτο κόμμα, τελικά το μοναδικό ερώτημα που μένει να απαντηθεί στις προσεχείς εκλογές είναι ένα, εάν θα έχουμε Κυβέρνηση με Κορμό και βασική φιλοσοφία λειτουργίας τον Σύριζα ή τη Νέα Δημοκρατία. Αν βγει ο Σύριζα, τώρα ξέρετε τί θα έχουμε και δεν έχω να προσθέσω κάτι, αν όμως βγει η ΝΔ οφείλω να σας ενημερώσω σωστά.

Πρώτον και κυριότερον λοιπόν θα έχουμε Κυβέρνηση. Η ΝΔ έχει συνομιλητές μέσα στο πολιτικό σύστημα, δεν είναι απομονωμένη ούτε επιθυμεί συνεργασία μόνον με ένα κόμμα, όπως ο Σύριζα τους ΑΝΕΛ, οπότε ο σχηματισμός Κυβερνήσεως με τις Φιλοευρωπαικές δυνάμεις του τόπου θα είναι σχετικά εύκολος. Σε αντίθετη περίπτωση, στοιχειώδης ρεαλισμός δεν αποκλείει να ξαναέχουμε εκλογές (όποιος το θεωρεί καλή ιδέα ας μήν ψηφίσει ΝΔ…)

Δεύτερον αφού σχηματισθεί η νέα Κυβέρνηση δεσμευόμαστε για πολιτικές προς δύο συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Η μείωση των Φόρων καθίσταται η απόλυτη Κυβερνητική προτεραιότητα της ΝΔ. Ξέρω ότι εδώ θα αρχίσουν από πολλούς σχολιαστές οι ειρωνείες (γιατί δεν τα κάνατε νωρίτερα;) αλλά οφείλω εδώ απαντήσεις.

Κατά την διακυβέρνηση της Χώρας από τον Σαμαρά, αρέσει δεν αρέσει σε ορισμένους είχαμε τις πρώτες εδώ και χρόνια μειώσεις φόρων. -30% η Εισφορά αλληλεγγύης, μας έλεγαν τότε οι αντίπαλοί μας ότι ήταν προσωρινός φόρος και έπρεπε να τον καταργήσουμε τελείως, όμως τελικά εκείνοι τον αύξησαν κατά 30%. Ο ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%, τώρα το ξαναπήγαν στο 23%. Ο φόρος επιχειρήσεων κατέβηκε από το 35% στο 26%, ανέβηκε εκ νέου. Ο ειδικός φόρος στο πετρέλαιο -30%… Ήταν αυτές οι μειώσεις Φόρων αρκετές; Όχι! Όμως έδειξαν την κατεύθυνση που θέλαμε να ακολουθήσουμε.

Τώρα έχουμε όμως ένα τεράστιο πλεονέκτημα που δεν είχαμε πριν. Μία κοινωνία που μετά τον Τσίπρα είναι πολύ πιο εύκολο να καταλάβει τί πρέπει να γίνει. Η Ελλάς έχει μόνον ένα δρόμο να διανύσει για να βγει από την μιζέρια, γενικευμένη και μεγάλη μείωση Φόρων με στόχο την επανεκκίνηση της ιδιωτικής Οικονομίας. Για να γίνει αυτό και να παραμείνουμε εντός Προγράμματος το κλειδί είναι η γενναία μείωση των Κρατικών Δαπανών. Ο εξευτελισμός της Αριστεράς, το μόνο απτό κέρδος των τελευταίων επτά μηνών μας δίνει την ευκαιρία. Τώρα πρέπει να κερδίσει η ΝΔ και να αδράξουμε την ευκαιρία γρήγορα μετατρέποντας την Οικονομία μας από μία Οικονομία προσανατολισμένη στην προστασία του Δημοσίου, σε μία Φιλελεύθερη, Ανταγωνιστική Οικονομία. Αν χαθεί αυτή η ευκαιρία τότε θα είμαστε άξιοι της Μοίρας μας.

Ένα συγκεκριμένο παράδειγμα της διαφοράς μας με τον Σύριζα είναι ο ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση. Η επιθυμία του Σύριζα να μειώσει τον ΦΠΑ στο βοδινό κρέας από το 23% στο 13%, του δημιούργησε την ανάγκη να βρει ισοδύναμο μέτρο. Αντί να κόψει από τις δαπάνες, όπως τους προτείναμε εμείς με συγκεκριμένα μέτρα (βλ προτάσεις Μητσοτάκη και Σταϊκούρα), βρήκε ως “ισοδύναμο” την θέσπιση ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Ήταν η αντίδραση του κόσμου που κατάλαβε ότι μέσα σε μία νύχτα, όχι μόνον τα ιδιωτικά σχολεία, αλλά και τα Φροντιστήρια, τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, τα Ωδεία, τα Κολέγια κλπ θα είχαν αυτή την επιβάρυνση, αλλά και η ταχύτητα με την οποία δράσαμε εμείς με παράβασή μας στην Κομισιόν για παραβίαση της Κοινοτικής Νομοθεσίας, που οδηγεί στο πάγωμα του μέτρου. Μην έχετε αμφιβολία εάν ο Σύριζα κερδίσει μέ έστω μία ψήφο το μέτρο θα εφαρμοστεί. Εάν εμείς, θα καταργηθεί.

Η ΝΔ όμως δεσμεύεται και για τον έλεγχο των Μεταναστευτικών ροών. Και εδώ φαίνεται ανάγλυφα η ανικανότητα του Αλέξη Τσίπρα. Στις εκλογές του 2012 το μεταναστευτικό ζήτημα, ήταν το δεύτερο στην προεκλογική ατζέντα. Μάλιστα τότε πολλοί συνέδεαν την εμφάνιση της ΧΑ ως αποτέλεσμα αυτού του ζητήματος. Ήταν τότε που ο Σαμαράς είπε, ότι “θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας” και επικρίθηκε από πολλούς έντονα. Όμως μετά ως Πρωθυπουργός, με τους Υπουργούς του Βαρβιτσιώτη, Δένδια/Κικίλια, ήλεγξε τα σύνορα, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 το ζήτημα αυτό δεν υπήρχε καν στην δημόσια συζήτηση. Τώρα ξανά βλέπουμε εικόνες χάους στα νησιά μας και ο φόβος για ανεξέλεγκτες καταστάσεις διαρκώς μεγαλώνει. Λένε ότι φταίει ο πόλεμος, όμως πόλεμος στην περιοχή αυτή υπήρχε όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν είναι δηλαδή κάτι το καινούργιο. Οι ιδεοληψίες του Σύριζα είναι η διαφορά με πέρυσι, τα Κέντρα που έκλεισαν, τα χαρτιά που αδιακρίτως δίνουν σε όλους, η αδυναμία τους να απορροφήσουν πόρους για να φτιάξουν τις απαραίτητες δομές που θα εξετάζουν σε πρώτο χρόνο τα αιτήματα ασύλου κλπ.

Η ΝΔ όπως ακριβώς κάναμε τα προηγούμενα δύο χρόνια έτσι και τώρα θα βάλουμε τάξη. Και φυσικά είναι άλλο πράγμα οι Πρόσφυγες πολέμου, που δικαιούνται ασύλου και άλλο οι λαθρομετανάστες που απλώς βρίσκουν την ευκαιρία για να έρθουν παρανόμως στην Ευρώπη. Αυτά οφείλουμε με ταχείες και διαφανείς διαδικασίες να τα ξεχωρίσουμε και θα το κάνουμε, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό το ανεξέλεγκτο χάος που έφερε ο Σύριζα δεν μπορεί να συνεχισθεί.

Το τρίπτυχο λοιπόν που εγγυάται η Νέα Δημοκρατία, εάν κατορθώσουμε να είμαστε πρώτο κόμμα με έστω μία ψήφο στις Εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου είναι: σταθερότητα, μειώσεις φόρων και τάξη και ασφάλεια.

Αν τα σκεφθεί κάποιος όλα αυτά, ειλικρινά πιστεύω ότι ακόμη και εάν δεν έχει ξαναψηφίσει ΝΔ ποτέ στην ζωή του στο παρελθόν ή ακόμη και αν είχε φύγει για διαφόρους λόγους από τη ΝΔ, τώρα όχι απλώς θα ψηφίσει αλλά θα τρέξει για να κερδίσει η ΝΔ και να μην χαθεί αυτή η ιστορική ευκαιρία.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης όχι ως μεταβατικός όπως κάποιοι λένε, αλλά ως κανονικότατος Πρόεδρος της ΝΔ έχει φέρει πλήρη εσωκομματική ηρεμία και άπαντες παρόντες σε αυτό το προσκλητήριο πάμε να δώσουμε την μάχη στην οποία σας καλούμε όλους να είσαστε μαζί μας. Διότι το βράδυ της Κυριακής των Εκλογών, μόνον ένα πράγμα θα έχει σημασία, πρώτος ο Σύριζα ή πρώτη η ΝΔ με μία έστω ψήφο διαφορά. Και σε αυτό το ερώτημα πρέπει να δώσετε την δική σας απάντηση….

Άδωνις Α. Γεωργιάδης

capital.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 45 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ που βλέπουμε ατον ΑΝΤ1 ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 45 Οι κυκλοθυμίες του Άλκη, αρχίζουν να ανησυχούν την Έλσα και την...