Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τήνος: Το «σούπερ μάρκετ» ναρκωτικών είχε και… αρχαία!

Οι αστυνομικοί βρήκαν ηρωίνη, κάνναβη, ναρκωτικά χάπια, μια ηλεκτρονική ζυγαριά, δέκα κινητά, αλλά και εννέα αρχαίους αμφορείς

Κέντρο διακίνησης ναρκωτικών για κάθε… γούστο ήταν το σπίτι ενός 39χρονου στην Τήνο, όπου μπαινόβγαιναν καθημερινά χρήστες για να αγοράζουν τη δόση τους! Αυτό το είχαν αντιληφθεί οι άνδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος, δεν ήξεραν όμως ότι ο ύποπτος είχε και αρχαία αντικείμενα στην κατοχή του!

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που οργάνωσαν οι αστυνομικοί, είδαν έναν 36χρονο να βγαίνει από το σπίτι του υπόπτου και, αφού τον ακινητοποίησαν για να τον ελέγξουν, βρήκαν πάνω του ένα «φιξάκι» με μικροποσότητα ηρωίνης το οποίο είχε μόλις αγοράσει. Έτσι, έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του 39χρονου και του έβαλαν χειροπέδες. Στα δωμάτια βρέθηκαν 5,6 γραμμάρια ηρωίνης, 4,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, σπόροι κάνναβης βάρους 48,3 γραμμαρίων, ένα χασισόδεντρο ύψους 0,60 εκατοστών μέσα σε γλάστρα, ένα έτοιμο τσιγαριλίκι, 12 ναρκωτικά χάπια χωρίς ιατρική συνταγή, μια ηλεκτρονική ζυγαριά, τρία μαχαίρια και δέκα κινητά.

Όμως, στο σπίτι βρέθηκαν και εννέα αρχαίοι αμφορείς που διαπιστώθηκε ότι έχουν ανασυρθεί από τη θάλασσα και θα σταλούν στις αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες για να χρονολογηθούν. Ο 39χρονος είχε ακόμη στην κατοχή του ένα σημαντικό χρηματικό ποσό που κατασχέθηκε και ένα κυνηγετικό όπλο με επτά φυσίγγια χωρίς άδεια. Έτσι, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Σύρου του άσκησε δίωξη για διακίνηση και καλλιέργεια ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ