Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σε ποιούς πρώην βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε μια θέση στα ψηφοδέλτια του ο Βασίλης Λεβέντης

«Έχω δώσει εντολή όποιος ζητεί να είναι σε εκλόγιμη θέση να κόβεται αμέσως. Όποιος ζητεί να μπει τελευταίος προωθείται» δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης ενώ το κόμμα προχωρά στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα δε με δημοσίευμα της Real News πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ χτυπούν την πόρτα του ζητώντας μια εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο, όπως για παράδειγμα οι Γιώργος Αδαμόπουλος και Βάσω Αλεξανδρίδου από το ΠΑΣΟΚ και ο Κωνσταντίνος Τσιπλάκης αλλά και ο Φώτης Ιγνατίου από τη ΝΔ. Ακριβως όμως επειδή ζήτησαν να είναι πρώτοι στις λίστες, έμειναν εκτός…

Αντιστοίχως όταν, σύμφωνα πάντα με τη Real News, «επιφανής περιφερειάρχης» ζήτησε από τον Β.Λεβέντη να συμπεριλάβει στις λίστες του κόμματός του «δικούς του» ανθρώπους ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων του απάντησε: «εγώ δεν ανακατεύομαι στη λίστα σου», μην αφήνοντας έτσι περιθώριο παρερμηνείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι υποψήφιοι βουλευτές της Ε.Κ έχουν από πριν συμφωνήσει και υπογράψει δήλωση με την οποία μεταξύ άλλων αποδέχονται την εξάμηνη θητεία του κάθε βουλευτή του κόμματος και την αντικατάσταση του από τον επόμενο. Μεταξύ των υποψηφίων είναι, βάσει του ρεπορτάζ της Real News άνθρωποι των γραμμάτων και του πνεύματος, αλλά κι επιτυχημένοι στον κλάδο τους επιχειρηματίες.

Για παράδειγμα υποψήφιοι είναι οι: Γιώργος Κατσιαντώνης (ελληνοαμερικανός και επί εξαετίας πρώην βουλευτής των δημοκρατικών στον Νιού Χάμσαϊρ), Παναγιώτης Πετράτος (καθηγητής Πανεπιστημίου), Παναγιώτης Σφαέλος (ακαδημαϊκός), Άννα Αρχοντούλη (εκπαιδευτικός), Κωνσταντίνος Γκόγκος (βιομήχανος) κα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ